SaPKolla on edessään työntäyteinen kuukausi — Jokipojat ryöpytti pässipaitoja kakkosmiehistöllään Rantasalmen Urheilijoiden juhlaottelussa

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsäsen mukaan torstain kaltaiset ottelut ovat siinä mielessä hyviä tapahtumia, että ne antavat paljon tietoa kokoonpanojen toimivuudesta ja siitä mitä asioita pitää erityisesti harjoitella.

Soila Puurtinen

Puolustaja Bernard Isiguzo alusti kaksi SaPKo-maalia Rantasalmella.
Puolustaja Bernard Isiguzo alusti kaksi SaPKo-maalia Rantasalmella.

SaPKon onneksi Mestiksen alkuun on aikaa vielä kuukausi. Keskiviikkona Joensuussa ja torstaina Rantasalmella pelatut harjoitusottelut Jokipoikia vastaan osoittivat, että työmaata pelin kuntoon laittamisessa on rutkasti.

Keskiviikkona Jokipojat oli parempi maalein 5—1 ja torstaina Rantasalmen Urheilijoiden 40-vuotisjuhlaottelussa yli 350 katsojaa saivat todistaa joensuulaisten 3—6-voittoa. Eränumerot olivat 1—2, 0—4, 2—1.

Kolmella ketjulla pelannut Jokipojat oli jättänyt ykkösmiehensä kotiin ja antoi näyttöpaikkoja suomisarjataustaisille pelaajille. Viime kaudella Porvoon Huntersissa pelannut Janne Brygger kuritti SaPKoa kolmella täysosumalla.

Niinikään Huntersista Jokipoikiin tullut maalivahti Dominik Salama debytoi ärjypaidassa ja veti pidemmän korren maalivahtien taistossa SaPKon Roope Urpolahtea vastaan.

Kajaanin Hokissa viime kauden pelannut RU-kasvatti Erno Räisänen napsi kaksi syöttöpistettä.

Tino Sirén, Julius Marva ja Juuso Walli olivat SaPKon maalintekijät.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsäsen mukaan yksi yö ei muuttanut muuta kuin sen, että SaPKo teki kolme maalia yhden sijaan.

— Totta kai tällainen esitys pistää miettimään mistä johtuu ettemme parempaan pystyneet. Kaveri oli nälkäisempi ja teki toisessa erässä tarvittavat maalit.

Räsäsen mukaan torstain kaltaiset ottelut ovat siinä mielessä hyviä tapahtumia, että ne antavat paljon tietoa kokoonpanojen toimivuudesta ja siitä mitä asioita pitää erityisesti harjoitella. Hän näkee monella pelaajalla olevan pitkä matka siihen, että pystyvät Mestistä pelaamaan.

— Paljon on vielä työtä tehtävänä, muta mikäs sen parempaa tässä vaiheessa kautta. Esimerkiksi omassa päässä tapahtui asioita enemmän kuin laki sallii. Viisikon tiiviydessä on tekemistä, sillä vastustaja pääsi aika helposti kävelemään meidän alueelle. Harjoittelussa pitää käydä läpi ihan perusasioita.

SaPKon pelit jatkuvat Suomen cupissa. Ohjelma on selvillä viikonlopun jälkeen.