KiPalle elintärkeät kolme sarjapistettä — Nuorisokaarti kunnostautui Kempeleen Kirin kaadossa

Puhtaalla 2—0-voitolla kiteeläiset kampesivat itsensä Imatran ja Kankaanpään ohi viimeiselle pudotuspelipaikalle kahdeksanneksi.

Niilo Hirvonen

Jani Ahonen toi kaksi KiPan juoksuista.
Jani Ahonen toi kaksi KiPan juoksuista.

Kun kulukoo, niin kulukoo.

Näin hersytteli Rantakentän kuuluttaja tiistaina, kun Kiteen Pallo murjoi avausjakson kolmannessa vuoroparissa Kempeleen Kiriä.

Sytykettä hehkutuksiin antoi kotijoukkueen nuorisokaarti. Ensimmäisen superpesisottelunsa pelannut Valtteri Havukainen oli hetkeä aikaisemmin kotiuttanut Ville Liukun ja tilanteeksi 7—1.

Seuraavana lyöjänä hieman Havukaista kokeneempi Elmeri Purmonen täräytti ensimmäisen juoksunsa kansallispelin pääsarjassa. Kotiin kliirehti harvemmin etenijän tehtävään joutuva jokerilyöjä Sami Mikkolanaho.

Avausjakso oli KiPan tädellistä hallintaa ja päättyi lukemiin 10—2. Taistelu pudotuspelipaikasta oli näin saanut hyvän startin.

Toinen jakso ei enää vastaavanlaista ilotulitusta ollutkaan.

Toisen tasoittavalla saatiin kuitenkin yksi uusi kipalainen kunnaritilastoon, kun Lassi Vasarainen latasi pallon kakkosrajasta maisemaan ja kotijoukkueen 1—0-johtoon. Se riitti jaksovoittoon, sillä muita juoksuja ei enää nähty ja peli saatiin harvinaisesti päätökseen reilussa kahdessa tunnissa.

— Pojat halusivat, että minun ura jatkuu enkä vielä pääse kotiin. Tosi hyvä peli meiltä. Ehjä ja rauhallinen, KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge sanaili.

Hän osasi odottaa, että toisesta jaksosta ei tule avauksen kaltaista hurlumheitä.

— Onneksi räpylä piti. Arvostan sitä, että joukkueella homma kesti kasassa ja yksi juoksu riitti jaksovoittoon, Bragge sanoi ja jakoi kehuja nuorisokolmikolle ja varsinkin Purmoselle, joka teki tukun tärkeitä paloja.

Kolmen pisteen voitto tiesi sitä, että KiPa nousi sarjataulukossa kahdeksanneksi ja viimeiseksi pudotuspelijoukkueeksi ohi Imatran ja Kankaanpään.

KiPalla on jäljellä kolme ottelua runkosarjassa. Perjantaina se pelaa Joensuussa ja sunnuntaina Kankaanpäässä. Tiistaina runkosarjan päätöskierroksella KiPa kohtaa Hyvinkään Tahkon kotonaan.

Imatra kohtaa vieraissa Siilinjärven ja Kouvolan ja kotonaan Hyvinkään. Kankaanpää puolestaan isännöi vielä Kiteetä ja Vimpeliä.