Kerimäeltä lentopallon C-tyttöjen SM-lopputurnaukseen — KLP-86 voitti välieräturnauksessa kaikki kolme peliään

Turnausvoitto tiesi sitä, että KLP-86 pelaa kahden viikon kuluttua Kuortaneella SM-lopputurnauksessa viidentoista muun maan kärkijoukkueen kanssa.

Kerimäeltä lähdetään kahden viikon päästä Kuortaneelle lentopallon C-tyttöjen SM-lopputurnaukseen haastamaan Suomen kärkijoukkueita.
Kerimäeltä lähdetään kahden viikon päästä Kuortaneelle lentopallon C-tyttöjen SM-lopputurnaukseen haastamaan Suomen kärkijoukkueita.

Lauantai oli hieno päivä kerimäkeläiselle lentopallolle.

Kerimäen Lentopallo -86:n C-tyttöjoukkue pelasi kotihallissaan SM-välieräturnauksen ja kannattajien riemuksi voitti kaikki kolme otteluaan.

— Ei kovin montaa kertaa ole SM-välieriä Kerimäellä pelattu. Iso kiitos liikuntahallille saapuneelle yleisölle, joka kannusti hienosti joukkuetta, kiitti kerimäkeläisten valmentaja Harri Kupiainen.

Turnausvoitto tiesi sitä, että KLP-86 pelaa kahden viikon kuluttua Kuortaneella SM-lopputurnauksessa viidentoista muun maan kärkijoukkueen kanssa.

KLP:llä on ollut kauden aikana vaikeuksia turnausten avausottelussa, mutta kotíkentällä joukkue oli heti valmis pelaamaan. Järvenpään Blues Volley kaatui puhtaasti 2—0 (25—15, 25—21).

Toisen ottelun avauserä olikin paljon hankalampi. Kovaksi ennakoitu Ylöjärven Ryhti vei sen näytöstyyliin 6—25.

— Se erä meni seisoskellessa. Liikkeen lisäksi kentältä puuttui ääntä. Erätauolla juteltiin asioista ja ainutlaatuisesta tilanteesta pelata tämän tason pelejä kotiyleisön edessä, Kupiainen sanoi.

Viesti meni perille ja kaksi seuraavaa erää menivät kotijoukkueelle pistein 25—22, 15—11.

Päivän kolmannessa kamppailussa ei ollut enää panosta, sillä KLP oli jo varmistanut paikkansa lopputurnaukseen. Ammattiylpeyttä kuitenkin löytyi ja KLP nujersi LP Kangasalan erin 2—1 (22—25, 25—14, 15—12).

Lopputurnaukseen pääsy ei ollut KLP:lle pelkästään korkealentoinen unelma ja haave vaan realistinen tavoite.

— Syksyllä asetettiin tavoite, että keväällä pelataan Kuortaneella. Alkukaudesta mentiin rankingissa vähän alaspäin, mutta kevättä kohti peli parani.

Kuortaneelle joukkue ei ole asettanut sijoitustavoitetta.

— Kaikki mitä saadaan on plussaa. Peli kerrallaan edetään, mutta uskon, että kaikkia joukkueita vastaan meillä on mahdollisuus vaikka voittoon asti, Kupiainen uskoo.

Joukkueessa on yksitoista pelaajaa ja valmentajan mukaan ei olisi pahitteeksi, jos tyttöjä olisi muutama enemmänkin.

KLP on hyvä osoitus vanhat ja nykyisetkin kuntarajat ylittävästä yhteistyöstä. Kerimäen lisäksi pelaajia on Savonlinnasta, Punkaharjulta ja Parikkalasta. Harjoituksia on kolmesti viikossa Kerimäellä.

Kupiaisen lisäksi joukkueen valmennuksesta ovat vastanneet Mika Nenonen ja Tanja Svensk-Rusko.

— Päävastuu on Nenosen Mikalla, mutta hyvä, että meitä on kolme kun aina on joku kuitenkin työesteiden tai muiden menojen vuoksi pois harjoituksista.

C-tyttöjen lopputurnaus pelataan Kuortaneella 7.—8.4. ja Kerimäellä on jo aloitettu kannustusjoukkojen kokoaminen joukkueen tueksi.

KLP-86 C-tytöt

Pelaajat: Emma Nenonen, Noora Laukkanen, Emilia Mutikainen, Henna Pirinen, Maija Tiainen, Henna Räsänen, Jenni Rusko, Riina Lukkaroinen, Reetta Lukkaroinen, Suvi Eveliina Kupiainen, Tara Saikkonen.

Valmennus: Mika Nenonen, Harri Kupiainen, Tanja Svensk-Rusko.

Uusimmat uutiset