Savonlinnalainen hyväntekeväisyysjärjestö HaTTu ry hankalan tilanteen edessä — Hakemuksia tulee jatkuvasti, mutta kassa on tyhjä

HaTTu jakaa avustuksia 7—17-vuotiaille savonlinnalaisille lapsille ja nuorille, joiden on vaikeaa aloittaa tai jatkaa harrastusta perheen tiukan talouden vuoksi. Vähän yli vuosi sitten perustettu yhdistys on jakanut tähän mennessä noin 17 500 euroa 96:lle lapselle.

HaTTu ry:n puheenjohtaja Tommi Tuunainen (vas.) ja sihteeri Jukka Nokelainen muistuttavat, että apua tarvitaan jatkuvasti.
HaTTu ry:n puheenjohtaja Tommi Tuunainen (vas.) ja sihteeri Jukka Nokelainen muistuttavat, että apua tarvitaan jatkuvasti.

Savonlinnalaisella hyväntekeväisyysjärjestö HaTTu ry:llä on nyt hätä.

Uusia avustushakemuksia on tullut 2000—3000 euron edestä, mutta kassa on tällä hetkellä tyhjä eli jaettavaa ei ole.

HaTTu jakaa avustuksia 7—17-vuotiaille savonlinnalaisille lapsille ja nuorille, joiden on vaikeaa aloittaa tai jatkaa harrastusta perheen tiukan talouden vuoksi.

Avustuksia jaetaan kolme kertaa vuodessa: tammi-, huhti- ja elokuussa. Vähän yli vuosi sitten perustettu yhdistys on jakanut tähän mennessä noin 17 500 euroa 96:lle lapselle.

— Olemme pyrkineet varsinaisten jakokertojen välilläkin avustamaan akuuteissa tapauksissa. Nyt sellaiselle olisi tarvetta, mutta kaikki on laitettu jakoon, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Tommi Tuunainen.

Tuunaisen mukaan HaTTu ei ole toimintansa aikana koskaan pyytänyt rahaa, vaan lahjoittajat ovat oma-aloitteisesti tukeneet yhdistystä.

— Nyt olemme siinä mielessä uudessa tilanteessa, että lahjoituksia toivotaan, jotta voimme auttaa niitä joiden harrastus on katkolla. Ehkä HaTTu on vähän painunut unholaan, eikä ole ollut päällimmäisenä lahjoittajien mielessä. Avun tarvitsijoita on kuitenkin koko ajan, Tuunainen muistuttaa.

HaTTu jakaa taloudellista tukea lukukausi-, tunti- ja kausimaksuihin. Painavista ja erityisistä syistä tukea myönnetään myös välineisiin. Harrastuksen on oltava ohjattua ja säännöllistä, ja harrastuksen järjestäjän tulee toimia Savonlinnassa, yhdistyksen säännöissä sanotaan.

Vuonna 2019 maksimituki on 300 euroa per henkilö. Tukea myönnetään yhteen harrastukseen, jotta mahdollisimman moni pääsee osalliseksi avustuksesta. Tuki harrastustoimintaan on yksilötukea.