East Volley joutui pettymään Tampereella – "Voitto oli tämän päivän tavoitteena"

East Volley kärsi tappion Iskulle suoraan kolmessa erässä. Syyskauden haasteet seuraavat savonlinnalaisjoukkuetta edelleen.

Soila Puurtinen

East Volley taipui lauantaina Iskulle suoraan kolmessa erässä Tampereella. Arkistokuva.
East Volley taipui lauantaina Iskulle suoraan kolmessa erässä Tampereella. Arkistokuva.

East Volley joutui lauantaina kotimatkalle Tampereelta ilman pisteitä, kun Rantaperkiön Isku oli vahvempi suoraan kolmessa erässä lentopallon miesten 1-sarjassa. Kaikki kolme erää päättyivät kotijoukkueen 25–23-voittoon.

Ottelun päätyttyä Pyynikin palloiluhallin kentälle jäi istumaan pettynyt savonlinnalaisjoukkue.

– Voitto oli tämän päivän tavoitteena, joukkueen valmentaja Antti Pölönen totesi.

East Volley ei taipunut ilman taistelua, mutta joutui ratkaisun hetkillä myöntämään kotijoukkueen paremmakseen.

– Erän loput olivat suurin syy, miksi emme voittaneet. Siellä oli muutama huonompi jakso erityisesti ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Niissä olisi ollut mahdollisuudet erävoittoon. Siellä oli pehmeää toimintaa, jotka ratkaisivat erät vastustajalle, valmentaja pohti.

East Volley pelasi edellisen ottelunsa yli kaksi kuukautta sitten, 14. marraskuuta. Otteluiden oltua tauolla joukkue oli valmentajan mukaan saanut hyvän treenijakson. Sen myötä tappio oli entistä kirvelevämpi.

Lisäksi voitot ovat karttaneet East Volleyta tällä kaudella. Joukkue on pelannut kahdeksan runkosarjaottelua, ja sen ainoa voitto tuli lokakuussa Sampoa vastaan.

– Ajattelin, että tänään se voitto tulisi, ja saisimme ummetustulpan niiden osalta aukaistua. Se oli ihan pienestä kiinni tänäänkin. Toivottavasti saamme sen auki vielä ennen kuin kausi loppuu, valmentaja totesi.

Pölösen mukaan pelitauko ei kuitenkaan näkynyt joukkueen otteissa, mutta pelaaminen tyhjille katsomoille saattoi vaikuttaa tulokseen.

– Oli orpoa pelata ilman katsojia, ja se vaatii totuttelemista. Mukavampi on pelata kun on kannustusta, ja pelaajatkin tuntevat sen eron. Se tuo pelifiiliksen.

Pölönen näki joukkueensa otteissa tappiosta huolimatta paljon hyvää, mutta myös paljon kehitettävää.

– Tilastojen valossa näyttää, että meidän pitäisi periaatteessa voittaa otteluita. Mutta sitten on sellaisia osa-alueita, jotka eivät siellä näy, ja joita pitäisi kehittää. Niiden takia hävisimme syksyllä, ja ne olivat osasyynä tänäänkin. Yksi niistä on torjuntapuolustuksen kehittäminen. Hyökkäys on puolestaan meillä todella hyvää.

Lauantain ottelussa liberon roolissa aiemmin pelannut Immo Laukkanen nähtiin yleispelaajana. Liberoina pelasivat sekä Jere Aalto ja Heshmat Rezai.

– Immo on näyttänyt hyviä otteita harjoituksia, ja meillä on muitakin hyviä liberoita, Pölönen kertoi.

Kokeilu oli valmentajan mukaan onnistunut.

– Immo oli hyvä tänään. Vastaanotto oli todella hyvää, ja hyökkäys oli koko joukkueen tehokkain prosenttien valossa (7 pistettä), vaikka hän ei tehnyt niin paljon pisteitä kuin Ilkka (Sairanen, 16 pistettä).

East Volleyn on tarkoitus pelata seuraava sarjaottelu ensi viikon sunnuntaina Savonlinnassa. Tuolloin vastustajaksi saapuu Karhulan Veikot.