Kerimaan teillä mennään taas kovaa lauantaina

Perinteiseen Kerimaa-sprinttiin osallistuu tänä vuonna 81 kuljettajaa.

Soila Puurtinen

Tapio Lauronen on viime vuosina ajanut Kerimaan 2,5 kilometrin pituisen radan vauhdikkaimmin.
Tapio Lauronen on viime vuosina ajanut Kerimaan 2,5 kilometrin pituisen radan vauhdikkaimmin.

Ei kevättä ilman Kerimaan rallisprinttiä.
Kultakiven maisemista 20 vuotta sitten Kerimaan Lomakeskuksen alueelle siirretty kilpailu ajetaan lauantaina 20.5.
Kun konsepti on hyväksi havaittu, ei muutoksille ole juuri ollut tarvetta.
— Rata on entisellään. Vähän sitä on korjailtu, sanoo kilpailunjohtajana ensimmäistä kertaa toimiva Jaakko Nousiainen Savonlinnan Urheiluautoilijoista.

Ainoa merkittävä uudistus viime vuosiin on tunnilla aikaistettu alkamisajankohta. Tänä vuonna ensimmäinen auto starttaa lähtövaloista kello 16.
— Kilpailua seuraamaan saapuvan yleisön kuten muidenkin alueelle tulevien kannattaakin huomioida, että sekä Ukonmurron että Kerimaan yksityistiet suljetaan kilpailualueella kello 15, Nousiainen muistuttaa.
Viime vuonna kilpailun kulkua viivytti onnettomuus ja sen vuoksi kaikissa lähdöissä ei ennätetty ajamaan toista kierrosta, kun radan sulkuaika meni umpeen.

Kerimaa-sprinttiin on ilmoittautunut 81 kuljettajaa. Määrä on Nousiaisen mukaan tavanomainen. Viime vuonna Kerimaassa kurvaili ennätykselliset yli sata kilpailijaa.
Kovinta vauhtia viime vuosina pitänyt Keski-Karjalan UA:n Tapio Lauronen on jälleen mukana yleisessä luokassa.
— Eiköhän Lauronen tuo taas pokaalin tullessaan ja vie mennessään, kilpailunjohtaja ennakoi.

Savonlinnan Urheiluautoilijat on jo muutamia vuosia halunnut rakentaa luokkien ajojärjestyksestä poikkeuksellisen mielenkiintoisen.
Kun useimmiten väkivahva, jopa 500-hevosvoimainen sprintin erikoiskalusto ajaa jo kilpailun alussa, Kerimaassa näiden vetoa “joutuu” odottelemaan viimeisiin lähtöihin.
Kilpailureitille starttaavat ensimmäisenä menneitten vuosikymmenten kalustoa edustavat historic-luokat, joita seuraavat naisten, nuorten ja senioreitten luokat.
Juniorit tulevat viidentenä ja vasta näiden jälkeen todennäköisesti päivän nopeimpia aikoja kuittaavia yleisen luokan kuljettajia.
Kukin kilpailija ajaa noin 2,5 kilometrin radan kahdesti, joista nopeampi aika noteerataan tuloksiin.
Järjestäjille Kerimaa-sprint on iso voimanponnistus. Talkooväkeä tarvitaan satakunta henkeä kilpailun läpiviemiseen.
— Porukan kokoaminen on iso työ ja tulee vuosi vuodelta vaikeammaksi. Yritetään houkutella tekijöitä sopalla ja kaverin kaveritkin pyydetään mukaan, Nousiainen naurahtaa.
Vuosi sitten vauhdikasta menoa seurasi nelisensataa katsojaa ja vähintään samaa määrää toivoo Nousiainen Kerimaahan tulevanakin lauantaina.

Kerimaa-sprint Kerimaan Lomakeskuksen alueella lauantaina 20.5. klo 16. Kilpailualue suljetaan klo 15.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.