KiPa ja IPV tarjoilivat tuskaisen kauden avauspelin Rantakentällä — Kotijoukkue vei voiton supervuoroparissa

Ottelu oli molemmilta joukkueilta nihkeä esitys, kun kumpikaan ei tahtonut saada useampaa onnistumista perättäin.

Soila Puurtinen

Topi Hurskainen toi Kiteelle kolme juoksua kauden avausottelussa.
Topi Hurskainen toi Kiteelle kolme juoksua kauden avausottelussa.

Kiteen Pallo aloitti kuin aloittikin Superpesiskauden 2019 kotivoitolla, kun kiteeläiset kaatoivat Imatran Pallo-Veikot supervuoroparin jälkeen 2—1 (1—4, 4—3, 3—2) lauantaina Rantakentällä.

Ottelu oli molemmilta joukkueilta nihkeä esitys, kun kumpikaan ei tahtonut saada useampaa onnistumista perättäin. Peli oli KiPalle kauden avausottelu, ja IPV:lle toinen.

Pelin ratkaisu jouduttiin hakemaan aina supervuoroparista saakka, kun IPV vei ensimmäisen jakson ja KiPa toisen.

Ottelun voitto oli lähteä imatralaisten matkaan, sillä supervuoroparin aloittanut IPV teki vuorollaan kaksi juoksua. KiPa nousi kuitenkin voittoon kahden palon tilanteessa. Ensiksi Ville Liukun sekä Samu-Kalle Varosen lyönneillä Topi Hurskainen ja Valentin Ikonen tasoittivat ottelun 2—2:een.

Ikosen lyöntivuoro myös ratkaisi ottelun, kun hänen epäonnistunut lyöntinsä yllätti IPV:n etukentän. Sen seurauksena Miikka Matikan polttoyritys epäonnistui täydellisesti, ja Ville Hämäläinen toi KiPalle voiton ratkaisseen juoksun.

— Alku oli meiltä perinteisesti todella nahua peliä. Se meni odotteluksi meiltä. Tauolla päätimme, että juoksut pitää tehdä itse, jos meinataan voittaa. Onneksi saimme sen tärkeän ensimmäisen juoksun niin tulppa aukesi, KiPan Hannes Pekkinen totesi Ruudun haastattelussa.

— Peli oli lähellä mennä superissa Imatralle, mutta kun uskoo omaan tekemiseen, niin näin voi käydä.

Kiteen ottelun tehomiehet olivat kolme juoksua lyönyt Ville Liukku sekä kolme tuonut Topi Hurskainen.

IPV:n parhaana palkittiin viisi juoksua lyönyt Jere Dahlström.