Antti Virtasesta TUTO Hockeyn uusi päävalmentaja

Pitkän pelaajauran tehnyt TUTOn oma kasvatti valittiin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Timo Seppäläinen

Kuva SaPKo—TUTO -ottelusta maaliskuulta.
Kuva SaPKo—TUTO -ottelusta maaliskuulta.

TUTO Hockey on valinnut uudeksi päävalmentajakseen Antti Virtasen, TUTOn tiedotteessa kerrotaan. Valmennustiimiin liittyy myös Miikka Laaksonen. Tiimi täydentyy vielä kesän aikana.

Pitkän pelaajauran tehnyt Virtanen on TUTOn oma kasvatti, joka päätti pelaajauransa TUTO-paidassa kauden 2013—2014 jälkeen. Tämän jälkeen Virtanen on pysynyt jääkiekon parissa ja kerryttänyt valmentajakokemusta muun muassa JYPin A-nuorten valmennustiimissä.

Miikka Laaksonen liittyy TUTOn valmennustiimiin A-nuorten puolelta, jossa hänen oli määrä toimia valmentajan ensi kaudella. Laaksonen toimi viime kaudella Kaarinassa HCIKn päävalmentajana.

Tiedotteessa kerrotaan, että TUTO Hockeyn toimitusjohtajan Roope Paltan mukaan Virtanen ja Laaksonen täyttivät seuran arvot ja kriteerit lukuisten yhteydenottojen joukosta parhaiten.

— Meille oli tärkeää, että valmentaja olisi nuori ja urallaan eteenpäin pyrkivä. Laskimme eduksi myös sen, jos valmentaja tuntisi seuran ja organisaation jo entuudestaan. Antin kohdalla nämä kaikki kriteerit täyttyivät, joten olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme hänen kanssaan sopimukseen.

Virtanen ottaa tuoreen päävalmentajan pestin ilomielin vastaan.

— Tämä on hieno mahdollisuus, jonka otan hyvillä mielin vastaan. Tilaisuus tuli hieman yllättäen, mutta kun omasta kasvattajaseurasta paikka avautui, ei hakemusta tarvinnut kauan pohtia. On erittäin hienoa palata TUTOon ja Turkuun muutaman vuoden tauon jälkeen.

— Oma näkemykseni on, että päävalmentaja kantaa päävastuun, mutta valmennus on silti ennen kaikkea tiimityötä, jossa hyödynnetään koko organisaation resursseja. Tulemme varmasti tekemään läheistä yhteistyötä A-nuorten valmennuksen kanssa, sanoo Virtanen.