STPS:lle ei pisteitä Joutsenosta: ”Tyypillinen viikkopeli”

STPS koki 3—1-tappion torstai-iltana FC Kultsun vieraana.

Soila Puurtinen

STPS:n Elmeri Marttinen iski torstaina savonlinnalaisten ainokaisen.
STPS:n Elmeri Marttinen iski torstaina savonlinnalaisten ainokaisen.

STPS oli yllättää yhdeksi jalkapallon Kaakon Kolmosen kärkijoukkueiksi ennakoidun Kultsu FC:n torstai-iltana Joutsenossa. Ottelu päättyi kuitenkin kotijoukkueen 3—1 (1—1)-voittoon.

— Tyypillinen viikko peli. Viimeinen terävyys puuttui pelaamisesta, ja se näkyi varsinkin viimeisissä ratkaisevissa tilanteissa. Oli myös huolimattomuutta, eikä viimeinen ajatus ollut aivan pelissä, STPS:n valmentaja Kai Niiranen harmitteli ottelun päätyttyä.

Savonlinnalaiset menivät ottelussa johtoon 10. peliminuutin kohdalla, kun Elmeri Marttinen laukoi ottelun avausosuman. Kultsun Abah Samson Akoh onnistui kuitenkin maalinteossa puolen tunnin pelin jälkeen ja nosti kotijoukkueen tasalukemiin ennen puoliaikaa.

STPS sinnitteli tasalukemissa vielä pitkälle toiselle puoliajalle, mutta Antti Heinosen ja Antti Voutilaisen osumilla joutsenolaiset karkasivat viidessä minuutissa kahden maalin karkumatkalle. 3—1 oli myös ottelun loppulukemat.

— Kultsu oli alussa vahvempi ja prässäsi korkealta. Pääsimme kuitenkin johtoon ja saimme hieman juonesta kiinni. Tasoituksen jälkeen ottelu tasoittui, kunnes Kultsu iski ensiksi kulmasta ja sen jälkeen meidän virheen jälkeen tilanteeksi 3—1, Niiranen kertasi ottelun tapahtumia.

Hänen mukaansa STPS ei voi jäädä odottamaan pelin parantumista, vaan joukkueella on edessä mietinnän paikka.

— Tänään harmittaa ja niin pitääkin, mutta aurinko nousee huomennakin, valmentaja päätti.

STPS:n kausi jatkuu 25. toukokuuta sarjanousija Union Plaanin vieraana Heinolassa.