Edis Tatli nyrkkeilee elokuussa kuudetta kertaa järjestettävän Olavinlinna Boxing Nightin pääottelussa

Tatli on enää askeleen päässä unelmastaan, joka on elänyt jo 32 ottelun ja yhdentoista vuoden ajan. Hän haluaa tulla ammattinyrkkeilyn maailmanmestariksi.

Manageri Pekka Mäki lupaa, että elokuussa Olavinlinnan kehään nousee nälkäinen Edis Tatli, joka haluaa iskeä näyttävän voiton. 
Manageri Pekka Mäki lupaa, että elokuussa Olavinlinnan kehään nousee nälkäinen Edis Tatli, joka haluaa iskeä näyttävän voiton. 

Edis Tatli on enää askeleen päässä unelmastaan, joka on elänyt jo 32 ottelun ja yhdentoista vuoden ajan. Hän haluaa tulla ammattinyrkkeilyn maailmanmestariksi.

Tavoite, johon yksikään suomalainen miesnyrkkeilijä ei ole pystynyt – ja nyt tuo haave on jo niin lähellä, että kurottamalla voi melkein tuntea MM-vyön hyppysissään. Jäljellä on enää loppukiri.

Joulukuussa Tatli nousi toistamiseen kevyen sarjan Euroopan mestariksi. Tatli järjesti Helsingin Kisahallissa iskujuhlan, jossa vastustaja Francesco Pateralla ei ollut mitään mahdollisuuksia.

Komea esitys ei jäänyt ammattinyrkkeilyn suurilta liitoilta huomaamatta, ja nyt suomalainen on esimerkiksi IBF-liiton maailmanlistalla sijalla neljä.

IBF:n mestaruusvyö on tällä hetkellä vailla omistajaa. On luultavaa, että Tatlin edellä olevat Raymundo Beltran ja Richard Commey ottelevat lähiaikoina mestaruusvyöstä, ja Tatli on puolestaan erinomaisissa asemissa päästä tuon ottelun voittajan haastajaksi.

Tatlin mahdollisuuksia parantaisi entisestään, mikäli hän nappaisi vielä komean voiton ennen haasteen esittämistä. Tätä voittoa haetaan 11. elokuuta Savonlinnassa, kun Tatli nyrkkeilee kuudetta kertaa järjestettävän Olavinlinna Boxing Night -tapahtuman pääottelussa.

— Edis on valmis. Patera-ottelussa rikkoutunut käsi on parantunut hyvin, ja Tatli on treenannut koko vuoden intensiivisesti, sanoo Tatlin manageri Pekka Mäki tiedotteessa.

— Etsimme paraikaa Savonlinnaan hyvää vastustajaa kevyen sarjan huipulta. Tästä tulee Tatlin vuosi.

Tapahtumassa nähdään myös muita suomalaisen nyrkkeilyn kärkinimiä. Ennen pääottelua otellaan viitisen kappaletta tasokkaita ammattilaismatseja, ja edellisistä vuosista poiketen kehään nousee myös olympiatyylin iskijöitä.

Illan kaikki paitanyrkkeilijät ovat maajoukkuetason urheilijoita, joille etsitään kovia vastustajia painoluokkiensa kansainvälisestä kärjestä.

Illan kotimaiset nyrkkeilijät julkistetaan pääsiäisen jälkeen. Olavinlinna Boxing Nightin järjestää Veljekset Pekkonen Oy.