Rantasalmelaiset ja savonlinnalaiset taitoluistelijat virittelevät yhteistyötä muutaman vuoden tauon jälkeen — "Isommalla porukalla on aina helpompi tehdä"

Rantasalmen Urheilijoiden taitoluistelujaosto sekä Savonlinnan Taitoluistelijat yhdistivät viime viikonloppuna voimiaan järjestämällä tähtikilpailut Rantasalmella. Seurat lisäävät yhteistyötä muutoinkin.

Lauantaina Savonlinnan Taitoluistelijat opastiva Rantasalmen Urheilijoiden väkeä taitoluistelukisojen järjestämisessä. Kuva viime vuoden tähtikisoista Savonlinnasta.
Lauantaina Savonlinnan Taitoluistelijat opastiva Rantasalmen Urheilijoiden väkeä taitoluistelukisojen järjestämisessä. Kuva viime vuoden tähtikisoista Savonlinnasta.

Viime lauantaina Rantasalmen Suursavohallissa järjestettiin usean vuoden tauon jälkeen tähtisarjojen taitoluistelukisat. Ilman opastusta Rantasalmen Urheilijoiden ei tarvinnut kisoja järjestää, sillä Savonlinnan Taitoluistelijoiden väkeä oli auttamassa naapuriseuraa.

Seurat ovat järjestäneet yhteisen kisan edellisen kerran viitisen vuotta sitten, mutta koska RU:lla ei ollut tuolloin omia kisaajia, ei kisojen pitäminen tuntunut omalta jutulta.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen, sillä viime keväänä seurassa oli ensimmäistä kertaa vuosiin kilpailijoita. Rantasalmella on nelisenkymmentä aktiivista luistelun harrastajaa, joista puolenkymmentä aloitti nyt kilpailemisen.

Heinäkuussa RU:n taitoluistelujaoston vetovastuun ottanut Virpi Valkonen kertoo, että järjestelyistä jäi mukava tuntuma.

— Pääsimme olemaan päivän savonlinnalaisten opissa, ja nähdä, kuinka näitä järjestetään. Itsekin pääsin kokeilemaan kuuluttajana oloa, hän kertoo.

Yhteistyön viritteleminen Savonlinnan suuntaan ei ole ollut Valkoselle haastavaa, sillä on hän käynyt pari vuotta luistelemassa SaTu:n aikuisryhmässä. Näin ollen seuran väki on hänelle tuttua.

— On ollut hyvin luontevaa olla heidän kanssaan yhteyksissä.

Yhteistyöstä yhteisiä tehotreenipäiviä sekä ohjausapua

Yhteistyötä seurojen välillä on luvassa kauden mittaan lisää. Valkonen ja SaTu:n puheenjohtaja Sirpa Nokelainen eivät ole sen tarkemmin asiaa vielä suunnitelleet, mutta ainakin valmennusapua RU:ssa kaivataan. Rantasalmella itse jääaika ei ole ongelma, mutta seuralla on vain yksi ohjaaja.

— On ollut puhetta, että mikäli meidän kisaajat haluaisivat lisää jääaikaa, voisivat he käydä Savonlinnassa valmentautumassa, Valkonen kertoo.

Myös yhteisten tehopäivien tai -leirien järjestäminen on toiveissa.

— Meitä on aika vähän, joten yksittäisten treenipäivien järjestäminen on kallista. Isommalla porukalla kustannukset eivät nousisi niin älyttömiksi.

Rantasalmelaiset ovat jo tämän syksyn aikana päässeet SaTu:n järjestämälle koreografiatunneille, jota oli vetämässä Kiira Korven pitkäaikainen koreografi Nelli Hagman.

SaTu:ssa kohtalainen ohjaajatilanne

Sekä SaTu:ssa että RU:ssa on ollut viime vuosina useita ohjaajia OKL:stä. SaTu:ssa opettajaopiskelijoiden pois lähtemiseen reagoitiin kouluttamalla entisiä kilpailijoita ohjaajiksi sekä palkkaamalla päävalmentaja kaksi vuotta sitten. Lisäksi nykyisin Mikkelin Luistelijoiden nimissä kisaava Jannika Paajanen valmentaa kasvattajaseurassaan.

— Meillä on oikeastaan tällä hetkellä kohtuullinen tilanne ohjaajien kanssa. Mutta kyllähän OKL:n poistuminen vaikutti, SaTu:n puheenjohtaja Nokelainen toteaa.

Myös savonlinnalaisten puolella yhteistyö koetaan ehdottoman hyvänä asiana.

— Pienten seurojen kannattaa ehdottomasti tehdä yhteistyötä, koska harrastus kuitenkin maksaa, Nokelainen sanoo.

Hän uskoo, että molemmat seurat tulevat hyötymään yhteistyöstä.

— Isommalla porukalla on aina helpompi tehdä. Ja nimenomaan myös halvempaa.

Uusimmat uutiset