Turussa nähtiin jo pudotuspelimäistä kiekkoa — SaPKolle kaksi pistettä

SaPKo laukoi monta kiekkoa vastustajan maalivahdin napaan, mutta kliinisyys oli hakusessa. Ylivoimapeli nousi ratkaisun avaimeksi.

Tuija Pauhu

Jimi Kuronen (65) ja Henri Keskilohko (45) osuivat SaPKolle Turussa. Matias Lainio (11) keräsi syöttöpisteen.
Jimi Kuronen (65) ja Henri Keskilohko (45) osuivat SaPKolle Turussa. Matias Lainio (11) keräsi syöttöpisteen.

SaPKossa ei ainakaan virallisesti keskitytä runkosarjavoiton jahtaamiseen päätöskierrosten aikana. Siitä huolimatta perjantai-iltaisessa ottelussa TUTOa vastaan panoksellisuus näkyi molempien joukkueiden otteissa — hyvässä ja pahassa.

Ottelu sai nimittäin sähäkän alun, ja pientä torikokouksen tynkääkin rakenneltiin pelikatkoilla. Maalivahdit pääsivät kuitenkin suhteellisen helpolla maalittomassa avauserässä, jossa laukaukset jäivät vähiin.

Kotipäätteiltään seuranneita SaPKo-kannattajia saattoi sen sijaan kiusata äänten puuttuminen Fanseatin lähetyksestä ensimmäisessä erässä.

Luistinten tahdit olivat erilaiset kakkoserässä. Roope Urpolahti sai yhä olla rauhassa, mutta turkulaisten veräjällä Julius Pohjanoksa sen sijaan sai ehtiä kiekon eteen 21 kertaa erän aikana.

Kertaalleen hän joutui kuitenkin myös antautumaan. Pässipaidoille tarjottiin nimittäin suurta mahdollisuutta, kotijoukkueen Sami Salmisen otettua 5+20 minuutin rangaistuksen polvitaklauksesta. Taklauksen kohteena oli SaPKon William Mäkinen, joka jäikin lopusta ottelusta sivuun.

Vitosen ylivoimaa ehdittiin jauhaa pari minuuttia ennen kuin tuomari antoi molemmille joukkueille vielä kaksi minuuttia lisää. SaPKon tulikuuma ylivoima kaivoi lopulta tilanteesta maalin, tosin tällä kertaa pompun kautta. Maali merkittiin Henri Keskilohkon nimiin.

Pohjanoksan kenties paras tyylinäyte nähtiin hänen torjuessa SaPKon Mikko Lahtelan yrityksen ylivoimavitosen lopussa.

TUTO sai tasoitussauman päätöserän alussa päästessään jauhamaan lähes kaksi minuuttia 5—3-ylivoimaa. Se myös käytti paikkansa, kun kultakypärä Niclas Lucenius jysäytti rannelaukauksen verkkoon.

Nämä ovat aina fyysisiä pelejä, ja kyllähän se sytyttää. - Mikko Lahtela.

SaPKo puolusti tasaviisikoin edelleen tutolaisten vedot vähiin, mutta ei toisaalta löytänyt itse ratkaisun avaimia hyökkäyspäässä. Jatkoajalle oli edellisen ottelun tapaan käytävä, vaikka SaPKon maalilla Urpolahti selvisi 60 minuutin urakasta 13 torjunnalla virkaveli Pohjanoksan 38:aa vastaan.

Jatkoajallakin SaPKon avuksi nousi ylivoimapeli. TUTOn Aki Keinänen sai kotiyleisön kovasti kritisoiman huitomisjäähyn, ja SaPKo pääsi pyörittämään 4—3-tilannetta.

Peliitat-ottelun kikkailuillaan sosiaalisessa mediassakin julkisuuteen nousseelle Jimi Kuroselle kelpasi taas sankarin viitta. Tosin tällä kertaa ratkaisu syntyi perinteisellä viivarannarilla ilman tyylittelyjä.

— Pelasimme tylyä vieraslätkää. Nämä ovat aina fyysisiä pelejä, ja kyllähän se sytyttää. Lätkää parhaimmillaan, kuten Mestis aina, Mikko Lahtela tunnelmoi voiton jälkeen Fanseatille.

— Pakkohan sen (pudotuspelien läheisyyden) on tässä vaiheessa näkyä, summasi puolestaan päävalmentaja Pasi Räsänen.

Näin pelattiin

1. erä: ei maalia

2. erä: 35.20 0—1 YV Henri Keskilohko (Jimi Kuronen).

3. erä: 43.54 1—1 YV Niclas Lucenius (Aki Keinänen, Kalle Valtola).

Jatkoaika: 61:53 1—2 YV Kuronen (Joona Monto, Matias Lainio).

Torjunnat: Julius Pohjanoksa TUTO 7+21+10+2=40, Roope Urpolahti SaPKo 4+5+4+3=16.

Yleisöä: 2087.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.