Kehonrakentaja Toni Kohosen menestys sai jatkoa — Savonlinnalainen nappasi PM-pronssia viikonloppuna Ruotsissa, mitalikahvit tarjoillaan tänään

Savonlinnalainen Toni Kohonen sijoittui kolmanneksi Ruotsin Alingsåsissa käydyissä Pohjoismaiden mestaruuskisoissa viime viikonloppuna.

Toni Kohosen poseeraustyyliä kilpailuista.
Toni Kohosen poseeraustyyliä kilpailuista.

Savonlinnalainen Toni Kohonen jatkoi hyvävireistä kisasyksyään, kun hän nappasi pronssia viikonloppuna Ruotsin Alingsåsissa käydyissä kehonrakennuksen PM-kisoissa.


Vaikka raskaassa sarjassa kisannut Kohonen oli tyytyväinen kansainvälisen kisan mitaliin, jäi tulokset hieman vaivaamaan, sillä hän oli lopputuloksissa tasapisteissä hopeaa saaneen Ruotsin Lars Östlingin kanssa.


Se, miksi Kohonen jäi pronssille ei selvinnyt savonlinnalaiselle, koska hän ei päässyt kisan jälkeen näkemään tuomarikortteja.
— Kisan jälkeen hopeaa saanut Östling laittoi viestiä, että olin kireämmässä kunnossa kuin voittaja, hän toteaa.

Toni Kohonen (kesk.) muiden kilpailijoiden kanssa.
Toni Kohonen (kesk.) muiden kilpailijoiden kanssa.

Kohonen epäili, että lopputuloksiin vaikutti se, että kisa oli samalla ruotsalaisen EM-karsinta. Myös sarjassa kultaa voittanut Jonas Claesson on ruotsalainen.

Myöskään kisaan valmistautuminen ei sujunut ilman ongelmia, sillä matkalla Ruotsiin Kohoselle nousi korkea kuume yhdeksi illaksi.
— Olin aivan horkassa, kun samaan aikaan poistettiin nesteitä vielä kropasta. Se vaikutti myös seuraavan päivän hiilihydraattien tankkaukseen, eikä vartalo täyttynyt niin kuin olisi pitänyt. Kisassa kunto olisi siis voinut olla parempikin, hän kertoo.

Hankaluuksista huolimatta Kohonen oli tyytyväinen mitaliinsa.
— Mitali oli kuitenkin tavoitteena. Mutta siihen, että hävisin epäselvästi, en ollut tyytyväinen.

PM-kisat päättivät Kohosen kisasyksyn. Hänen saldokseen neljästä kisasta jäi kaksi mitalia, kun PM-pronssin lisäksi hänet palkittiin pari viikkoa sitten SM-hopealla.

Mitalikahvit tänään keskiviikkona 25.10. Gym42:n tiloissa kello 17 alkaen.

Toni Kohosen kisasyksy päättyi PM-pronssiin. Vieressä huoltajana Ruotsissa mukana ollut avovaimo Elina Oinonen.
Toni Kohosen kisasyksy päättyi PM-pronssiin. Vieressä huoltajana Ruotsissa mukana ollut avovaimo Elina Oinonen.