Tanhuvaaran jalkapallohallille pyydetään 250 000 euroa lisärahoitusta — Rakentaminen on tarkoitus aloittaa tänä vuonna, mutta valmista ei tule ennen ensi kevättä

Alun perin hallin piti olla käytössä jo tulevana talvena, mutta nyt hallin on tarkoitus valmistua kevään aikana.

Soila Puurtinen

Jalkapallohalli on tarkoitus rakentua Tanhuvaaran urheiluopiston jäähallin päätyyn.
Jalkapallohalli on tarkoitus rakentua Tanhuvaaran urheiluopiston jäähallin päätyyn.

Savonlinnan tekninen lautakunta pyytää kaupunginhallitukselta ja valtuustolta Tanhuvaaraan tulevalle jalkapallohallille 250 000 euron lisärahoitusta.

Lisärahoituksen tarve ilmeni pohjatutkimusselvitysten perusteella, kun maanrakennustöiden kustannukset nousevat alustavaa arviota huomattavasti korkeammaksi. Lisäksi hallin rakennuskustannukset ovat hieman korkeammat kuin hallitoimittajien alustavat kustannusarviot olivat.

Kaupungin vapaa-aikapäällikkö Simo Räty kertoo, että halli tulee myös valmistumaan suunniteltua myöhemmin. Alun perin sen piti olla käytössä jo tulevana talvena, mutta nyt hallin on tarkoitus valmistua kevään 2020 aikana.

— Työt on kuitenkin tarkoitus aloittaa tämän vuoden puolella, hän kertoo.

Jalkapallohallille esitetty 250 000 euron lisärahoitus on määrä viedä kaupunginvaltuuston päätettäväksi syyskuun viimeisenä päivänä. Sitä ennen kaupunginhallitus linjaa kantansa asiaan.

Kaupunki on pyytänyt alueen seuroilta myös sitoutumissopimukset jalkapallohallin käytöstä. Räty kertoo, että Juniori-STPS:ltä sekä Edustus-STPS:ltä sellaiset on jo tullut, mutta KuPilta, FC Anttolalta ja FC Kerimäeltä niitä vielä odotetaan.

— Olemme olleet yhteyksissä heihin, ja vastauksia odotetaan ensi viikon aikana, hän toteaa.