Epäasiallisesta twiitistä 750 euron sakko Kiteen Pallolle

Pesäpalloliito vakuuttaa kunnioittavansa kaikilla tasoilla tasa-arvoa ja urheilullisia arvoja. Kaikki epäurheilijamaisuus, syrjintä, rasismi, väkivalta ja näihin verrattava toiminta on tuomittavaa.

Marita Waenerberg

Asiaton Twitter-kirjoitus aiheutti Kiteen Pallolle 750 euron sakot.
Asiaton Twitter-kirjoitus aiheutti Kiteen Pallolle 750 euron sakot.

Pesäpalloliitto on määrännyt Kiteen Pallolle 750 euron sakot seuran johtokunnan jäsenen Aki Sutisen Twitter-kirjoituksesta. Sutinen herjasi twiitissään Sotkamon ja Joensuun välisen välierän tuominnutta Suvi Kaukovaltaa.
Pesäpalloliiton johtokunnan mukaan Sutisen twiitti edusti kunnioituksen puutetta ja epäurheilijamaisuutta sekä oli naisen arvoa alentava.
Pesäpalloliiton epäurheilijamaiseen käyttäytymiseen puuttuvan toimintaohjeen mukaan joukkueiden ja seurojen toimijat edustavat lajiaan myös pelikentän ulkopuolella. Provosointi ja lajin imagolle haitallinen toiminta esimerkiksi lehdistötilaisuuksissa, verkossa tai tiedotusvälineissä on kielletty.
Kurinpitopäätöksessä todetaan Pesäpalloliiton korostavan, että lajiliike kunnioittaa kaikilla tasoilla tasa-arvoa ja urheilullisia arvoja. Kaikki epäurheilijamaisuus, syrjintä, rasismi, väkivalta ja näihin verrattava toiminta on tuomittavaa.
Kiteen Pallo reagoi tapaukseen välittömästi ja erotti Sutisen johtokunnasta. Seura myös ilmoitti ettei hän tule jatkossakaan toimimaan missään roolissa Kiteen Pallossa.
— Twiitti ei ole millään tavalla seuran arvojen mukainen ja Kiteen Pallo tuomitsee jyrkästi kyseisen toiminnan ja korostaa, että twiitti oli yksityishenkilön, ei seuran lausunto, seura kertoi tiedotteessaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.