Neljän pisteen viikonloppu SaPKo U20:lla – "Mahdollisuudet Mestikseen edelleen on, mutta voittoja se vaatii"

SaPKo on tällä hetkellä Mestiksen alkusarjassa sijalla kolmetoista kun Mestikseen pääsyyn pitäisi olla vähintään kymmenes.

Soila Puurtinen

Oskar Myllys jakaa Simo Kauppisen kanssa SaPKon sisäisen pistepörssin kärkipaikan. Molemmat ovat kasanneet 18 tehopistettä.
Oskar Myllys jakaa Simo Kauppisen kanssa SaPKon sisäisen pistepörssin kärkipaikan. Molemmat ovat kasanneet 18 tehopistettä.

SaPKo jahtaa kiivaasti paikkaa U20 Mestikseen kun sillä on pelaamatta kahdeksan ottelua.

SaPKo on tällä hetkellä Mestiksen alkusarjassa sijalla 13 ja matkaa kymmenen sakkiin on sen verran, että moneen tappioon ei ole enää varaa.

Jos kymmenen kärki jää tavoittamatta, pelit jatkuvat Mestiksen alemmassa jatkosarjassa

– Mahdollisuudet Mestikseen edelleen on, mutta voittoja se vaatii, myöntää SaPKon valmentaja Timo Keppo tilanteen haasteellisuuden.

Viikonlopun kotiotteluistaan SaPKo sai neljä pistettä.

Lauantaina SaPKo sai pisteen, kun TPS Ak vei 2–3-voiton voittolaukauskilpailun jälkeen.

SaPKon tehokolmikkona kaukalossa hääri Luukas Laiho (1+1), Oskar Myllys (1+1) ja Topias Saramäki (0+2). Ilari Ruuskanen SaPKon maalilla oli erinomainen torjuen 52 turkulaislaukausta.

– Todella hyvä esitys koko joukkueelta. Vauhdikas peli hyvin liikkunutta Tepsiä vastan. Pojat pääsivät kamppailemaan osaamisensa ylärajoilla, kiitteli Keppo suojattejaan.

Sunnuntaina SaPKo kukisti IPK:n maalein 8–4 (4–3, 1–1, 3–0). Myllys (1+2), Laiho (2+0), Simo Kosonen (1+2) ja Joe Leinonen (1+1) olivat SaPKon pistehait.

– Meinattiin tehdä illasta itsellemme vaikea. Jos olisimme pelanneet koko pelin niinkuin pelasimme kolmannessa erässä, niin mitään hätää ei olisi ollut, Keppo sanoi.

Valmentaja oli erityisen iloinen 02-syntyneiden Laihon, Myllyksen, Saramäen sekä Veeti Kilpeläisen ja Mathias Sairasen pelaamiseen.

– Pojat ovat nostaneet tasoaan huimasti ja se lupaa hyvää SaPKon tulevaisuudelle.