Samuli Tervon räpylä ja Sakari Turtiaisen takamus pysäyttivät SaPKon Keuruulla –"Oli kyllä hieno Mestis-matsi"

33 torjuntaa ottanut KeuPa-vahti Samuli Tervo pysäytti SaPKon lauantain Mestis-kierroksella. Kerran myös puolustaja Sakari Turtiaisen takamus pelasti kotijoukkueen.

Marita Waenerberg

Juuso Forsström teki SaPKon ainoan maalin lauantaina Keuruulla.
Juuso Forsström teki SaPKon ainoan maalin lauantaina Keuruulla.

SaPKon reissuviikonloppu päättyi lauantaina tappioon hallitsevan Mestis-mestarin KeuPan käsittelyssä Keuruulla. KeuPa vei pisteet luvuin 2–1.

– Oli kyllä hieno Mestis-matsi ja loistava kärkikamppailu, SaPKon valmentaja Pasi Räsänen totesi ottelun jälkeen ja KeuPan valmentaja Niko Härkönen yhtyi savonlinnalaisen puheisiin.

Varsinkin ottelun avauserä oli tasaista vääntöä, mutta KeuPa onnistui maalinteossa ensin. Anton Stråka pääsi iskemään kiekon ohi SaPKon maalilla vuoron saaneen Nico Viksténin maalineduskamppailun pääteeksi.

– Aina jää jotain jossiteltavaa, ja tänään se oli avausmaali. Mielestäni sitä edelsi pitkä kiekko, mutta otteluvalvoja oli eri mieltä, Räsänen kertasi.

– En tiedä painoiko avauserässä eilinen voitto vielä, mutta sitten korjasimme peliä.

Erässä molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa iskeä lisämaaleja, mutta silti erätauolle mentiin KeuPan 1–0-johdossa.

Kotijoukkue tuplasi johtonsa heti toisen erän alussa, kun Juuso Mörskyn veto yllätti VIksténin längistä.

Johtoasemassa KeuPan pyöritys vaan yltyi ja peli pyöri SaPKon päädyssä. Pässipaidoilla oli hankaluuksia päästä hyökkäämään, kun keuruulaiset paineistivat kovaa heti kiekon menetettyään hyökkäyspäädyssä.

Erän edetessä SaPKo onnistui kuitenkin kääntämään paineen kotijoukkueen päätyyn ja viimeinen viisi minuuttia pelattiin lähes kokonaa KeuPan päädyssä.

Kova työ palkittiin lopulta, kun Juuso Forsström pääsi tuikkaamaan 2–1-kavennuksen Ville Väinölän vapauttavasta syötöstä.

SaPKon kirivaihe ei tahtonut päätöserässä mennä päälle, vaikka KeuPa antoi vieraille mahdollisuuden hallintaan.

Ketjumuutokset viimeiselle viidelle minuutilla saivat joukkueessa kuitenkin aikaan piristimisen. SaPKon pyörityksessä KeuPa joutui koko joukkueen voimin puolustamaan maaliaan, ja välillä kotijoukkueen takamuksetkin olivat pässipaitojen maalin tiellä. Ainakin Sakari Turtiainen oli kerran pelastavana enkelinä.

Myös Samuli Tervon räpyläkäsi kävi kuumana ja sen heilaudus pysäytti kiekon kerta toisensa jälkeen.

Pasi Räsänen yritti herättää kiriä ottamalla myös Viksténin pois maalilta kaksi minuuttia ennen summeria. Paras maalipaikka tuli vielä viime kaudella vielä Keuruulla pelaneella Ville Tiitiselle, mutta hänen viivavetonsa upposi jälleen Tervon räpylää.

Tuon lähemmäksi maalia pässipaidat eivät päässeet, joten pisteet jäivät Keuruulle 2–1.

Tappiosta huolimatta Räsänen oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen viikon kolmannessa ottelussa.

– Koko viikkoon olen tyytyväinen siihen, että joukkue jaksoi painaa tuollaisen kirin vielä viimeiseen otteluun. KeuPa ansaitsi voittonsa, mutta ehkä me olisimme myös pisteen ansainneet mukaan.