SaPKon Hyvän Mielen kalenteri syntyi yhteistyön voimalla — Pelaajien toiveesta osa kalenterista tulevasta tuotosta lahjoitetaan Savonlinnan alueen ulkokenttien jäädyttämiseen

Paikalliset yritykset ja SaPKo tekivät yhteistyössä kalenterin tulevalle vuodelle.

Soila Puurtinen

Hyvän Mielen kalenterin julkaisutilaisuutta juhlistettiin keskiviikkona Kahvila Alkussa.
Hyvän Mielen kalenterin julkaisutilaisuutta juhlistettiin keskiviikkona Kahvila Alkussa.

Joukko savonlinnalaisia päätti tänä syksynä kokeilla yhteistyön voimaa, jonka tuloksena julkaistiin keskiviikkona Hyvän Mielen kalenteri vuodelle 2020. Kalenterissa pääroolissa ovat SaPKon pelaajat.

— Aina on urheiluseuroja, joita voi auttaa, ja SaPKo on lähellä meidän kaikkien sydäntä. Syksyllä heitettiin vain ilmoille idea, että mitä jos tehtäisiin kalenteri. Siitä se ajatus sitten lähti, Kahvila Alkun yrittäjä Elina Loukes taustoittaa kalenterin syntymistä.

Loukes kiittelee mukaan lähteneitä paikallisia yrityksiä.

—Kysyin mukaan 14 yritystä ja 12 innostui tästä. Nämä yritykset mahdollistavat koko kalenterin teon.

Kalenterissa pääroolissa ovat pelaajat, jotka kertovat mukaan lähteneiden yritysten kanssa tarinaa kiekkoilijoiden vuodesta. Alkuvuodesta suuressa roolissa on luonnollisesti pudotuspelit, kesällä otetaan hieman rennommin ja syksyä kohti lähdetään jälleen metsästämään pisteitä runkosarjasta.

— Pelaajat innostuivat ideasta heti ja olivat loistavasti mukana kuvauksissa, Loukes kehuu malleja.

Kalenterin julkaisutilaisuutta vietettiin Kahvila Alkussa keskiviikkona. Vaikka Postin lakko viivästytti kalentereiden saapumista, pystyy niitä ostamaan jo. Etukäteen kalenterin ostaneet saavat kaupan päälle koko joukkueen nimikirjoitukset. Tarjous on voimassa vielä perjantain Peliitat-pelissä.

Nimikirjoitukset olivat kysyttyä tavaraa myös keskiviikon tilaisuudessa, ja paikalle oli saapunut erityisesti joukkueen nuoria kannattajia.

— Hallilla pelaajat kulkevat aina vain nopeasti ohi, mutta täällä kannattajat pääsevät juttelemaan ja viettämään aikaa heidän kanssaan, Loukes toteaa.

Suunnitelmissa on pitää myös toinen vastaava tilaisuus tämän vuoden puolella.

— Onhan tämä vähän myöhäinen ajankohta kalenterin julkaisulle, mutta suunnitelmissa on pitää toinen tällainen myyntipäivä vielä joulun alla, Loukes kertoo.

Kalentereita tulee myyntiin osalle mukana olleiden yritysten toimipisteistä, Talvisalon jäähallille sekä SaPKon toimistolle. Pelaajat pysyvät kalenterin markkinointityössä mukana myös jatkossa sen myyjinä.

Kalentereiden myynnistä tulevat tulot menevät suoraan SaPKolle, joista kolmasosa ohjataan pelaajien hyväksi. Lisäksi pelaajat päättivät lahjoittaa osan tuloista ulkokenttien jäädyttämiseen, jotta mahdollisimman monella lapsella olisi mahdollisuus talviurheilun harrastamiseen.

Uusimmat uutiset