Top Team tavoittelee paluuta 2-divisioonaan — Sunnuntaina alkavan nousukarsinnan vastustaja on Kosken Dynamo Lahden naapurista Hämeenkoskelta

Top Teamin Timo Käck kuvailee tulevaa vastustajaa taistelevaksi, yhtenäiseksi ja hyvin valmennetuksi joukkueeksi. — Mahdollisuudet ovat fifty-sixty. En näe kumpaakaan joukkuetta suurena ennakkosuosikkina, vaan odotan tasaisia pelejä, joissa kumpi tahansa voi voittaa.

Top Team ja Kosken Dynamo väänsivät sarjapisteistä Savonlinnassa marraskuussa 2015. Keltapaitaiset Tuomo Auravuo ja Jani Laakkonen ovat edelleen mukana.
Top Team ja Kosken Dynamo väänsivät sarjapisteistä Savonlinnassa marraskuussa 2015. Keltapaitaiset Tuomo Auravuo ja Jani Laakkonen ovat edelleen mukana.

Top Teamin edustusjoukkue pelaa tulevana sunnuntaina ensimmäisen ottelunsa salibandyn 2-divisioonan karsinnassa. Vastustaja on Kosken Dynamo Lahden naapurista Hämeenkoskelta.

KoDy sijoittui 2-divisioonalohkossaan kahdeksanneksi ja joutui viime vuonna Top Teamin pudottaneen Klubin kanssa karsintaan. Mikkeliläinen Löysätempo putosi suoraan 3-divariin.

Top Team puolestaan oli omassa 3-divisioonan lohkossaan kolmantena.

Joukkueet ovat toisilleen tuttuja 2-divisioonasta.

— Kahteen vuoteen en ole nähnyt heidän pelaavan, että siinä mielessä ei enää ole tuttu joukkue. Tuttuja nimiä näyttäisi kokoonpanossa edelleen olevan, Top Teamin Timo Käck sanoo.

Käck kuvailee tulevaa vastustajaa taistelevaksi, yhtenäiseksi ja hyvin valmennetuksi joukkueeksi.

— Mahdollisuudet ovat fifty-sixty. En näe kumpaakaan joukkuetta suurena ennakkosuosikkina, vaan odotan tasaisia pelejä, joissa kumpi tahansa voi voittaa.

Käck uskoo, että karsintapelit ylemmän sarjan joukkuetta vastaan eroavat kauden aikana pelatuista kolmosen otteluista.

— Saattaa olla, että Dynamoa vastaan on jopa helpompi pelata, kun peli on selkeämpää. Kolmosessa meitä vastaan moni joukkue lähti vain puolustamaan ja sen maaliin eteen rakennetun bussin purkaminen oli hankalaa.

Vanha totuushan on, että runkosarjoja voitetaan hyökkäämällä, mutta mestaruuksia puolustamalla. — Timo Käck

Kolmosessa Topille tehtiin paljon maaleja, joten oman pään pelaamisen on syytä kiinnittää tarkempaa huomiota. Sen Käck on tiedostanut.

— Joulun jälkeen hölläsimme pelaajien suitsia ja se näkyi maalimäärissä molemmissa kenttäpäädyissä. Vanha totuushan on, että runkosarjoja voitetaan hyökkäämällä, mutta mestaruuksia puolustamalla. Onhan nämä erilaisia pelejä kuin perusväännöt kauden aikana. Innolla odotan.

Sarja pelataan paras kolmesta systeemillä. Ensimmäinen osaottelu on siis sunnuntaina 17.3. Hämeenkoskella, toinen Savonlinnassa 23.3. ja mahdollinen kolmas ottelu Hämeenkoskella 24.3.

Top Team lähtee karsintoihin vajaalla miehistöllä, sillä B-juniorit pelaavat samaan aikaan valtakunnallisia pudotuspelikarsintoja Turussa.

Ykköslohkossa pelaavat Hatsina, Blackbird, Nibacos ja FBC Turku 1. Top Teamin kanssa kakkoslohkossa ovat O2, Papas 01 ja SB Vantaa. Lohkojen voittajat kohtaavat sunnuntaisessa finaalissa.

Top Team ei ole ainoa savonlinnalaisjoukkue, joka pelaa viikonloppuna nousukarsintaa.

4-divisioonalohkossaan toiseksi sulkavalaisen, jo nousunsa varmistaneen VäPePan jälkeen sijoittunut SLN United pelaa Sysmässä omaa karsintaansa 3-divisioonaan noususta SB Coyotesin, BB-88:n ja LA Lightingin kanssa. Vain yksi joukkue nelikosta nousee.