Savonlinnan Taitoluistelijat oli vielä viikonloppuna järjestäjän sekä sivustaseuraajan roolissa Noviisien ja Debytanttien kulta- ja hopeafinaaleissa Talvisalossa, mutta tulevaisuudessa siintää haave myös omien luistelijoiden nostamisesta vastaavalle tasolle

Kisojen valmistelut aloitettiin vuosi sitten, kun liitto kysyi halusiko SaTu järjestää finaalit Talvisalossa. Kilpailujenjohtaja Johanna Silvennoinen ei halua edes laskea, kuinka monta tuntia kisojen järjestämiseen on kulutettu, mutta toteaa kisojen olleen sen arvoiset.

Tuija Pauhu

Viikonlopun kisoissa Talvisalon vaihtopenkkiä miehittivät tuomarit, joita kisoissa oli peräti 11 kappaletta.
Viikonlopun kisoissa Talvisalon vaihtopenkkiä miehittivät tuomarit, joita kisoissa oli peräti 11 kappaletta.

Viikonlopun ajan Talvisalon jäähalli toimi nuorten taitoluistelijoiden taitojen näyttämönä, kun siellä järjestettiin Suomen Taitoluisteluliiton Noviisien ja Debytanttien kauden 2018—19 kulta- ja hopeafinaalit.

Kisat keräsivät Savonlinnaan lähes 100 luistelijaa ikäluokkiensa parhaimmistosta.

Vaikka jäällä ei nähty yhtään järjestävän seuran Savonlinnan Taitoluistelijoiden luistelijaa, vaativat kisat seuralta suuren panoksen.

Tuija Pauhu

Kuopion Taitoluistelijoiden Sini Repo osallistui Noviisien kultafinaaliin lauantaina.

Kisojen valmistelut aloitettiin vuosi sitten, kun liitto kysyi halusiko SaTu järjestää finaalit Talvisalossa. Kilpailujenjohtaja Johanna Silvennoinen ei halua edes laskea, kuinka monta tuntia kisojen järjestelyyn on kulutettu, mutta  toteaa myös kisojen olleen sen arvoiset.

— Tällaisten järjestäminen on kokemuksena äärettömän hieno koko seuralle, hän toteaa.

Silvennoisen mukaan finaalien antaminen SaTun järjestettäväksi on liitolta hieno ele, sillä seura on vielä kohtalaisen nuori.

— Meille on iso asia, että pääsemme järjestämään näin isoja kisoja, hän kertoo.

Tuija Pauhu

Tuusulan Luistelijoiden Pinja Tiaisen vaaka Noviisien kultafinaalissa lauantaina.

Ensimmäiset liiton alaiset finaalikisat ovat vaatineet paljon järjestelyjä, vaikka apuakin on saatu.

— Välillä on tullut tunne, että osaakohan tässä edes kaikkea kysyäkään, kun ei ole aiemmin tällaisista kokemusta, Silvennoinen naurahtaa.

Kisojen järjestämisestä hyötyvät myös seuran omat luistelijat, vaikka kisaamassa heitä ei vielä nähty.

— He näkevät täällä ikäluokkiensa parhaimmiston tason. Siinä on tavoitetta myös seuralle saada luistelijoita tälle tasolle. Olisi hienoa järjestää sellaiset kisat, joissa on mukana myös omia luistelijoita, Silvennoinen haaveilee.

Tuija Pauhu

Kuopion Luisteluseuran Iisa Kähkönen esitteli osaamistaan lauantaina myös Noviisien kultafinaalissa.

Se, nähdäänkö vastaavia kisoja Talvisalossa myös jatkossa, ei vielä tiedä. Silvennoisen mukaan seuralla on maanantaina edessä hallituksen kokous, jossa kisat käydään läpi tarkemmin ja vasta sitten katsotaan tulevaisuuteen.

Tuija Pauhu

Kilpailunjohtaja Johanna Silvennoisen mukaan liiton kisojen järjestäminen vaatii paljon töitä, mutta on myös sen arvoista.

Luetuimmat