KiPalle erittäin kirvelevä tappio — Yli kolmetuntisen trillerin ratkaisu nähtiin vasta kotiutuslyöntikisassa

Pattijoen Urheilijat nousi neljä kertaa kuilun partaalta ja vei pisteet mennessään.

Timo Seppäläinen

Pelinjohtaja Raimo Bragge tunnusti KiPan tilanteen ahdistavan.
Pelinjohtaja Raimo Bragge tunnusti KiPan tilanteen ahdistavan.

Huikean, yli kolmetuntisen trillerin tarjoilivat Kiteen Pallo ja Pattijoen Urheilijat miesten superpesiksessä torstai-iltana Rantakentällä.

Kun molemmat jaksot ja supervuorokin päättyivät tasalukemiin jouduttiin paremmuutta hakemaan kotiutuslyöntikilpailusta. Siinä vieraat olivat nohevampia ja kuittasivat kaksi sarjapistettä lukemin 0—1 (4—4, 4—4, 1—1, 2—3).

Tappio kirpaisi kotijoukkuetta syvältä, sillä se menetti neljä kertaa johtoasemansa.

Ottelun ratkaisi Miikka Matikka kotiutuslyöntikisan viimeisenä lyöjänä KiPan ulkopelaajan suosiollisella avustuksella.

— Paras asia pesäpallossa on voittaa tiukkoja pelejä ja kun tänään hävittiin, niin harmittaa paljon, kommentoi viidesti kotiuttanut Valentin Ikonen, joka palkittiin kotijoukkueen parhaana.

KiPa aloitti ottelun terävästi. Avausvuorossa se teki vieraista kolme äkkikuolemaa ja takoi omalla sisävuorollaan kolme juoksua. Ikonen onnistui kahdesti ja Ville Liukku kerran.

Raahelaiset eivät kotijoukkueen salama-alusta säikähtäneet, vaan kuittasivat pelin tasoihin toisen aloittavalla. Kultakypärä päässään pelaava jokerilyöjä Jari Törmänen löi pelaajan kolmesti kotiin.

KiPa meni Liukun illan toisella 4—3-johtoon, mutta muuten mainion ottelun lukkarina pelannut Liukku lipsautti neljännen aloittavalla kaksi väärää ja vieraiden kärki sai kävellä kotiin ja avausjakso päätettiin juoksuin 4—4.

Toinen jakso aloitettiin ravakassa vesisateessa, mutta Ikonen ja Liukku onnistuivat kertaalleen juoksuttamaan mieheen kotipesään. Törmänen jatkoi vastuunkantoaan vieraiden puolella. 2—1-tilanteessa vedettiin hetken aikaa henkeä ja odotettiin sateen taukoamista.

Neljännen aloittavalla Liukku ja Ikonen tekivät jälleen tulosta ja Raahe marssi tasoittavalle kolmen juoksun tappioasemassa. Sieltä se kuitenkin kimmersi pelin tasoihin.

Supervuorossa Ikonen jatkoi juoksutehtailuaan, mutta Raahe ei antanut periksi, vaan tuli jälleen väkisin tasoihin.

Kotiututuslyöntkisassa KiPa onnistui kahdesti, mutta loppu ei siis ollut kotijoukkueen kannalta onnellinen, vaan se joutui päät painuksissa seuraamaan vieraiden voitontanssia.

— Jos vastustajan kotimatka lyheni, niin minulla puolestaan lyhenivät yöunet, kommentoi KiPan pelinjohtaja Raimo Bragge.

Bragge kehui omiensa sisäpeliä.

— Haastettiin kaveria ja onnistuttiin isoissa kovissa asioissa.

Ulkopeli sen sijaan ei kehuja kerännyt.

— Voittavat suoritukset jäivät puuttumaan aivan täysin. Päästettiin aina kaveri mukaan omilla asioilla.

— Ei voi millään tasolla olla tyytyväinen. Alkaa ahdistaa todella paljon jos ei tämä homma parane. Hyvin pelataan, mutta se ei riitä. Ei riitä jos annetaan vastustajalle noin paljon. Todella isot paineet tällä hetkellä tuolla yläkerrassa, Bragge puhisi.