Kerran IPK ja kahdesti Ketterä — Nähdäänkö Talvisalossa tänään jälleen maalijuhlat, kun Iisalmesta tullaan hakemaan revanssia?

IPK ei ole varsinaisesti viihtynyt Talvisalossa mestisvuosinaan. Runkosarjan ja pudotuspelit huomioiden IPK on vieraillut Savonlinnassa yhdeksän kertaa ja voittanut ainoastaan kerran.

Soila Puurtinen

SaPKo ja IPK ovat täll'ä kaudella kohdanneet kerran Talvisalossa. Kuukausi sitten Suomen cupin puolivälierässä SaPKo oli parempi maalein 5—2. Juuso Forsström alusti ottelussa yhden SaPKon maaleista.
SaPKo ja IPK ovat täll'ä kaudella kohdanneet kerran Talvisalossa. Kuukausi sitten Suomen cupin puolivälierässä SaPKo oli parempi maalein 5—2. Juuso Forsström alusti ottelussa yhden SaPKon maaleista.

Voitto, tappio, voitto, tappio, voitto. Siinä SaPKon alkukauden saldo Mestiksessä.

Tänään pässipaidoilla on mahdollisuus rikkoa rytmiä, kun IPK tulee Talvisaloon.

Lauantaina joukkueet kohtasivat Iisalmessa ja SaPKo nappasi ottelusta kolme pistettä 2—6-voitolla.

IPK ei ole varsinaisesti viihtynyt Talvisalossa mestisvuosinaan. Runkosarjan ja pudotuspelit huomioiden IPK on vieraillut Savonlinnassa yhdeksän kertaa ja voittanut ainoastaan kerran. Se tapahtui 29.12. 2017 ja lukemat olivat 3—6.

Kaksikon kohtaamiset ovat olleet maali-iloittelua. Talvisalossa on pelattu runkosarjassa tuloksin 6—0, 4—2, 6—3, 3—6, 7—2 ja 8—2. Keväällä 2018 kaksikko oli vastakkain pudotuspelien puolivälierissä. SaPKo veti ottelusarjan voitoin 4—2. Talvisalossa pelit päättyivät 7—3, 4—1 ja 6—3.

Peräkkäisten pelien ansiosta SaPKon leirissä tiedetään mitä keskiviikkona voi iisalmelaisjoukkueelta odottaa. Savonlinnalaisten valmentajan Pasi Räsäsen mukaan uuteen viikkoon lähdetään kehittämään omaa peliä parempaan suuntaan.

— Peleissä punnitaan, mitä muutamissa treeneissä on ehditty tehdä, ja se antaa osviittaa taas seuraavaan peliin. Pyrimme koko ajan parantamaan viisikon yhtenäisyyttä, ja sitä tapahtuukin peli peliltä.

Lauantain pelin huilannut Tatu Vihavainen palaa SaPKon kokoopanoon pientä tärskyä saaneen Toni Henttosen tilalle. Muuten mennään samoilla miehillä kuin Iisalmessa.

IPK: tehokaksikko alkukaudesta on ollut Lauri Huhdanpää (4+4) ja Ilkka Pikkarainen (4+3).

Iisalmelaisten maalivahti Henri Kiviaho on IPK:n yhteistyöseura KalPa:n mukana toistaiseksi. Hyvin kautensa aloittanut maalivahti on tuuraamassa Samu Perhosen loukkaantumista.

Kokoonpanoon paluun tekevät pelikiellosta vapautuva Jere-Matias Alanen sekä loukkaantumisesta toipunut Janne Katosalmi.

Keskiviikon IPK-ottelun jälkeen SaPKo kohtaa kahdesti paikallisvastustajansa Ketterän. Siihen ei Räsäsen mukaan tarvitse joukkuetta sytyttää.

— Paikallisotteluun suurinta ennakkosuosikkia Ketterää vastaan ei tarvitse joukkueelle sytykkeitä heitellä, hän kertoo.

SaPKo on kerännyt kauden ensimmäisestä viidestä ottelustaan kahdeksan pistettä. IPK on savonlinnalaisten kanssa samassa saldossa, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Niin ikään neljä peliä pelanneella Ketterällä on puolestaan yhdeksän pistettä.

SaPKon terveystilanne on valmentajan mukaan hyvä.

— Tiistaina oli jälleen harvinaista herkkua, kun kaikki pelaajat olivat jäillä, Räsänen sanoo.

Lauantaina IPK:n Juuso Nevalaisen poikittaisen mailan jälkiseuraamuksena loukkaantuneen Eetu Anderssonin vamma ei ole Räsäsen mukaan vakava. Nevalainen kuittasi kolttosestaan kolmen ottelun pelikiellon.

SaPKo tänään

Maalivahdit: Salminen (Urpolahti)

Puolustajat: Walli—Andersson, Marva—Tiitinen, Viitasalo—Isiguzo, Myreng Kjellesvik

1. ketju: Laakso—Savolainen—Sillanpää

2. ketju: Karppinen—Forsström—Lainio

3. ketju: Vihavainen—Piitulainen—Hirvonen

4. ketju: Sirén—Mutikainen—Rauvola

SaPKo—IPK, jääkiekon Mestistä tänään Talvisalon Mediatili-areenalla kello 18.30.