Jokipojille kaksi pistettä rankkariloton jälkeen – SaPKo ryhdistäytyi hankalan alun jälkeen, mutta voittoon asti voimat eivät riittäneet

SaPkon päävalmentaja Pasi Räsänen moitti jälleen otteluohjelman laatijoita. SaPKo kotiutui lauantaiaamuna neljältä vieraspelireissulta Lempäälästä, kun Jokipojat pelasi perjantaina kotonaan ja sai alle kunnon yöunet Joensuussa.

Tuija Pauhu

Kovaa kamppailua oli perinteisten seurojen kohtaaminen jälleen kerran.
Kovaa kamppailua oli perinteisten seurojen kohtaaminen jälleen kerran.

Tasaistahan se taas oli, niin kuin SaPKon ja Jokipoikien kohtaamiset ovat vuosien saatossa tupanneet olemaan.

Kummallakin oli ottelussa omat hetkensä, mutta varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen tilanne oli 4—4. Voittolaukauskisassa joensuulaisista Tuukka Rajamäki ja Oskari Lehtinen laittoivat kiekot ohi Karolus Kaarlehdon. SaPKosta Niklas Salo kilautti ylärimaa ja Kasper Piitulainen ohjasi kiekon Joonas Haraldin suojuksiin.

SaPKolle piste, mutta jo kolmas tappio putkeen jatkoajalle mennessä ottelussa.

Ottelun alku oli aamuyöllä neljältä Lempäälästä kotutuneelle kotijoukkueelle vaikea. Jokipojat kuittasi Teemu Lämsän kaksi jäähyä maaleilla. Kun pässipaitojen kapteeni Joona Monto vielä otti kymmenen minuutin käytösrangaistuksen Lämsän toisen jäähyn jälkimainingeissa, näytti tilanne tukalalta.

SaPKo kuitenkin ryhdistäytyi. Kasper Elo teki ensimmäisessä erässä viikon kolmannen osumansa, Matias Lainio sai toisessa erässä vihdoin päätettyä SaPKon ylivoimakuvion maaliin asti ja kun Jimi Kurosen lämäri painui verkon perille oli kotijoukkue siirtynyt kuskin paikalle.

Tuija Pauhu

Matias Lainio sai Teemu Lämsältä kehuja toisen erän 2—2-tasoitusmaalin jälkeen.

Voiton avaimia ojennettiin SaPKolle, kun Jokipojat intoutui jäähyilemään. Perisynti eli pelin tappaminen ei taaskaan onnistunut. Ylivoimalla ei tullut tulosta ja erän lopulla Timo Hiltunen purjehti SaPKon puolustuksen läpi ja nosti kiekon taidolla ohi Kaarlehdon.

Päätöserän alkuminuuteilla Jokipojat taisteli väkevästi SaPKon alueella, voitti tukun kaksinkamppailuja ja Joonas Larinmaa ruhjoi lopulta 3—4-johto-osuman.

Joensuulaisten jäähyily jatkui ja maalin eteen parkkeerannut Elmeri Laamanen laukoi SaPKolle illan toisen ylivoimaosuman. Henri Keskilohko petasi tekopaikan maltillisesti.

Jatkoajalla Jokipojat loi vaarallisemmat maalipaikat. Kun se oli kenttäpelissäkin pitkälti niskan päällä, niin rankkareilla ansaittu lisäpiste oli oikeutettu.

Ottelun jälkeen SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen tarttui jälleen otteluohjelman erikoisuuksiin.

— Aivan amatöörimäistä touhua tehdä ohjelma näin. Me ajetaan yötä myöten kuusi tuntia vieraspelistä ja sitten pitäisi olla kotiyleisön edessä parhaimmillaan. Liekö johtunut kovasta kuormasta vai mistä, mutta kolmannessa erässä putosi kaksi äijää loukkaantumisen vuoksi pois, Räsänen viittasi Toni Henttoseen ja Lämsään, jotka seurasivat ratkaisuhetkiä siviilit päällä.

Puolustaja Waltteri Ruuskanen puolestaan putosi pois jo avausverryttelyn jälkeen.

— Juuri ennätin iloita, että kun Rasmus Hämäläinen saadaan ensi viikolla mukaan ja päästään pelaamaan sillä kokoonpanolla, joka tänne on rakennettu, niin tulee tällainen. Onneksi ensi viikolla on vain kaksi ottelua, niin ennätetään vähän harjoitellakin, Räsänen sanoi.

Tappiosta huolimatta SaPKo jatkaa tukevasti sarjakakkosena.

Jokipoikien valmentajana toimi lauantaina Ville Väänänen, kun päävalmentaja Jouni Varis sai perjantaina pelirangaistuksen sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan.

– Hankala lähtökohta peliin perjantaisen vaisun esityksen jälkeen. Joukkue sai henkisesti hyvin käsiteltyä IPK-tappion ja saatiin hyvä startti kahdella ylivoimamaalilla.

Väänänen myönsi, että toisessa erässä paketti alkoi hajota ja SaPKo sai heidät siltaan.

– Tapettiin iso määrä jäähyjä ja puolustettiin muutenkin hyvin. Omat paikat käytettiin hyvin. Tärkeät kaksi pistettä meille.

Räsäsen mukaan SaPKolla on vielä matkaa 60 minuutin hyvään suoritukseen.

– Sitä kohti mennään ja töitä tehdään.

Kysymykseen miksi hyvässä vireessä oleva liukasliikkeinen Niklas Salo tuli jatkoajalla kentälle vasta viimeiselle puoliminuuttiselle Räsäsellä oli selvä vastaus.

– Ne ovat valintoja, joita valmentajan on tehtävä. Pitää katsoa minkälaisia pelaajia vastustaja kentälle laittaa. 

Tuija Pauhu

SaPKon Mikko Lahtela ja Jokipoikien Oula Uski.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.