Talvisalon kilpahallin jäätä ryhdytään sulattamaan maanantaina, Rantasalmella keskiviikkona — "En muista, että olisi näin aikaisin päätetty kautta"

Soila Puurtinen

Savonlinnan Jäähalli Oy:n puheenjohtaja Hannu Kurki kertoo, että harjoitushalli pidetään toiminnassa ainakin vielä toistaiseksi. Kilpahallin jäätä ryhdytään sulattamaan maanantaina.
Savonlinnan Jäähalli Oy:n puheenjohtaja Hannu Kurki kertoo, että harjoitushalli pidetään toiminnassa ainakin vielä toistaiseksi. Kilpahallin jäätä ryhdytään sulattamaan maanantaina.

Jääurheilulajit ovat yksi toisensa jälkeen ilmoittaneet pysäyttävänsä kautensa koronaviruksen vuoksi, ja sen myötä myös jäähallien käyttökausi päättyy.

Savonlinnan Jäähalli Oy:n puheenjohtaja Hannu Kurki kertoo, että Talvisalon kilpahallin jäätä ryhdytään sulattamaan maanantaina. Harjoitushalli jää puolestaan käyttöön.

– Siellä on vielä ensi viikolla jonkun verran vuoroja, joten pidämme sen käytössä ainakin toistaiseksi. Katsotaan kuitenkin mihin tilanne menee, Kurki kertoo.

SaPKon ja Juniori-SaPKon kausien päätyttyä jääaikavarauksia on vielä harrasteporukoilla, Savonlinnan Taitoluistelijoilla sekä Savonlinnan kouluilla.

– Kouluilla on itseasiassa vielä aika paljonkin varauksia. Katsotaan miten paljon he niitä vielä käyttävät, Kurki pohtii.

– Jos ei muutoksia tule, harjoitushalli pysyy auki. Mutta niitä on luultavasti tulossa.

Kilpahallin jäätä on aiempina vuosina sulatettu aikaisintaan maalis–huhtikuun alussa.

– En muista, että olisi näin aikaisin päätetty kautta, Kurki myöntääkin.

Rantasalmella peruuntuvat junnukiekkoturnaus, curling-turnaus ja kevätnäytös

Rantasalmen Suursavohalli suljetaan keskiviikkona. Markku Leväisen mukaan vielä viikonloppuna sekä alkuviikosta hallissa on aikuisten vuoroja, mutta sen jälkeen halli suljetaan.

Hallissa oli vielä kevään aikana tarkoitus käydä jääkiekon C-nuorten Suomi-sarjan lopputurnaus, curlingin 60-vuotiaiden SM-turnaus sekä Rantasalmen Urheilijoiden taitoluistelijoiden kevätnäytös.

– Huhtikuun vaihteessa olemme yleensä kauden päättäneet, mutta tällä kertaa oli tarkoitus jatkaa viikko pidempään curling-turnauksen takia. Mutta näin tällä kertaa, Leväinen toteaa.

Rantasalmella seuraava kausi on tarkoitus aloittaa normaaliin tapaan heinäkuun puolessa välissä.