STPS kuittasi nopeasti Lappeen tasoitusmaalin — Sarjajumbo kaatui niukasti Kyrönniemellä

Itä-Savon lehtiversioon eksyi väärä lopputulos Palloliiton tulospalvelujärjestelmän antamasta virheellisestä tiedosta johtuen.

Soila Puurtinen

Sarjajumbo Lappee ei päästänyt STPS:ään helpolla.
Sarjajumbo Lappee ei päästänyt STPS:ään helpolla.

STPS voitti sarjajumbo Lappeen keskiviikkona Kyrönniemen kentällä lukemin 2—1 (1—0).

Itä-Savon painettuun versioon päätyi kuitenkin väärä lopputulos 1—0, joka oli merkittynä Palloliiton viralliseen tulospalveluun. Ottelun myöhäisestä alkamisajasta ja lehden painoaikatauluista johtuen toimittajalla ei ollut mahdollisuutta seurata ottelua loppuun asti paikan päällä, ja näin virhe pääsi syntymään.

Itse ottelussa kotijoukkue STPS hallitsi alussa totuttuun tapaansa palloa, mutta murtautuminen maalipaikoille oli vaikeampaa.

Molemmilla joukkueilla oli maalinsa suulla varsin pallovarma maalivahti, tosin STPS:n Konstantin Sorokin tarjoili pariin otteeseen kotiyleisölle ja joukkuetovereilleen ylimääräisiä sydämentykytyksiä rohkealla pelaamisellaan. Ensimmäisen puoliajan lopulla hän tarjoili harhasyötöllään Lappeen pelaajalle maalipaikan, mutta paikkasi tilanteen hyvällä reagoinnillaan. Toisella puoliajalla Sorokinin rohkea vastaantulo toi vieraille uuden mahdollisuuden hakea maalia kaukovedolla, mutta veto vilahti ohi tyhjän STPS-rysän.

Soila Puurtinen

Valmentaja Tuomas Silvennoinen antoi ohjeita Simo-Santeri Roivaiselle
Valmentaja Tuomas Silvennoinen antoi ohjeita Simo-Santeri Roivaiselle

Ottelun avausmaali syntyi 33. peliminuutilla, kun vasemman laidan kautta syntyneen tilanteen päätteeksi Jesse Jäppinen pääsi tuikkaamaan pallon läheltä tyhjään maaliin.

STPS:n Simo-Santeri Roivainen vaihdettiin kentältä puoliajan lopulla loukkaantumisen vuoksi. Mies kuitenkin vakuutteli kenttäkuuluttajan haastattelussa, ettei vamma ollut vakava.

— Siinä tuli pieni puujalka. Ensi viikon pelissä olen kuitenkin taas jo pelikunnossa.

Toisella puoliajalla STPS sai laitettua pallon toistamiseen maaliin Marko Hutun hienolla yksilösuorituksella. Lappeen maalivahti ehti kylläkin palloon ennen Huttua, mutta hän sai riistettyä sen takaisin itselleen ja tyyliteltyä vielä maaliverkkoonkin. Tuomari kuitenkin hylkäsi maalin nähtyään Hutun taklauksessa rikkeen.

Lappee onnistui tasoittamaan 69. peliminuutilla, mutta vain pari minuuttia myöhemmin STPS:n Sakari Huotari iski voittomaalin Aapeli Turkan läpisyötöstä.

Voiton ottanut STPS nousi sarjataulukossa neljänneksi, mutta kierrokselta on vielä usea ottelu pelaamatta. Seuraavaksi joukkue kohtaa kotonaan IPS:n ensi viikon keskiviikkona.

Soila Puurtinen

STPS:n Jesse Jäppinen vastustajien puristuksessa.
STPS:n Jesse Jäppinen vastustajien puristuksessa.

Soila Puurtinen

Tästä vääntötilanteesta syntyi lopulta 1—0-maali.
Tästä vääntötilanteesta syntyi lopulta 1—0-maali.