Lämmin sää siirtää Tanhuvaaran ensilumenladun avausta — Uutta avausajankohtaa ei vielä ole lyöty lukkoon

Latu oli tarkoitus avata ensi viikolla 25.10. säävarauksella. Tiedossa olevilla sääennusteilla latu voisi olla hiihtokunnossa viimeistään pyhäinpäivänä 3.11.

Antti Varonen

Tanhuvaaran urheiluopiston rehtori Erkki Kauppinen ei vielä pääse lapioimaan purua pois lumikasan päältä.
Tanhuvaaran urheiluopiston rehtori Erkki Kauppinen ei vielä pääse lapioimaan purua pois lumikasan päältä.

Poikkeuksellisen lämmin sää aiheuttaa Tanhuvaaran ensilumenladun avaamisaikatauluun muutoksen.

— Asiassa konsultoitujen alan huippuasiantuntijoiden mukaan lunta ei kannata levittää lämpimään ja kosteaan maahan, kun lämpötila on lisäksi lähitulevaisuudessa läpi vuorokauden plussan puolella, sanoo urheiluopiston rehtori Erkki Kauppinen.

Latu on ilmoitettu avattavaksi 25.10. säävarauksella. Uutta avausajankohtaa ei vielä ole lyöty lukkoon ja se riippuu sekä lyhyemmän että pitemmän ajanjakson ennusteista.

Tanhuvaaran ja Savonlinnan kaupungin toista kertaa yhdessä toteuttama noin 1,2 km:n mittainen latu on valmis lumetuspäätöksen synnyttyä 5—7 vuorokaudessa. Tiedossa olevilla sääennusteilla latu voisi olla hiihtokunnossa viimeistään pyhäinpäivänä 3.11.

Savonlinnan Hiihtoseura suunnittelee myös järjestävänsä Tanhuvaarassa ensilumenladun kisat kaksipäiväisenä 10.—11.11.

Lunta on Tanhuvaarassa säilössä noin 1,5-kertainen määrä edellistalveen verrattuna. Lunta säilötään purun alla ja kun purukasa lumetusta varten avataan, sitä ei enää voi peittää. Niinpä lämpimällä säällä lunta kuluu sekä ladulla että kasassa.

Ensilumenladun kertamaksu on 7 euroa. Kausikortti maksaa avaamispäivää edeltävään päivään saakka 50 euroa, avaamispäivänä ja sen jälkeen 70 euroa.