Valentin Ikonen Kouvolasta Kiteelle – KiPalla sopimus neljäntoista pelaajan kanssa

Sisäpelissä pääsääntöisesti kotiuttajana ja vaihtajana viihtyvä 22-vuotias Ikonen on pelannut kaksi edellistä kautta Kouvolassa, jonne siirtyi kasvattajaseurastaan Hyvinkään Tahkosta.

Valentin Ikonen on Kiteen Pallon tuorein pelaajahankinta.
Valentin Ikonen on Kiteen Pallon tuorein pelaajahankinta.

Kiteen Pallon superpesisjoukkue täydentyy, kun 22-vuotias Valentin Ikonen siirtyy Kouvolan Pallonlyöjistä 2+1-vuotisella sopimuksella.
Sisäpelissä pääsääntöisesti kotiuttajana ja vaihtajana viihtyvä Ikonen on pelannut kaksi edellistä kautta Kouvolassa, jonne nuori mies siirtyi kasvattajaseurastaan Hyvinkään Tahkosta.
Vasemmalta lyövä ”Allu” Ikonen löi menneellä kaudella uransa parhaat lukemat ja nuori mies puhkuu näyttöhaluja KiPaan tullessaan.
— Minulla on erittäin kova näyttämisenhalu, haluan roolia ja vastuuta ja näyttää, että pystyn myös kantamaan sitä, sanoo Ikonen KiPan tiedotteessa.

Nuoresta iästään huolimatta jo kuutena kesänä Superpesistä pelannut Ikonen uskoo, että KiPalla on kaikki mahdollisuudet ottaa ensi kaudella askel eteenpäin viime vuosista.
— Sekin on plussaa KiPassa, että joukkueessa on muutamia ennestään tuttuja pelikavereita, Valentin myhäilee.
Ikonen on pelannut runkosarjassa 128 ottelua tehoin 2+40 lyötyä, 28 tuotua ja 312 kärkilyöntiä.
Ylemmissä pudotuspeleissä ja loppusarjassa takana on 24 ottelua. Saldo on 0+10 lyötyä, 2 tuotua ja 57 kärkilyöntiä.

Ikosen sopimuksen myötä KiPalla on 14 pelaajasopimusta kaudelle 2018.
— Hankinnalla haemme ensisijaisesti kotiutusvoimaa ja ulkopelissä mies pystyy pelaamaan monipuolisesti eri rooleissa, pelaajahankinnoista vastaava Vesa Varonen kertoo.
— Joukkueen kokoamisen lähtökohtana on ollut materiaalin laajentaminen ja sen myötä kilpailutilanteen luominen.