Pekka Tirkkonen sai potkut saksalaisseurastaan — Toiseksi viimeisenä Del-liigassa majaileva Grizzlys Wolfsburg saalisti viidestä viime ottelustaan vain kaksi pistettä ja pudotuspelipaikka uhkaa karata käsistä jo alkukaudella

Pekka Tirkkonen erotettiin jo toisen kerran noin vuoden sisällä. Viime kaudella Tirkkosen pesti EHC Klotenissa päättyi lokakuun puolivälissä.

Timo Seppäläinen

Pekka Tirkkonen valmensi Liigassa SaiPaa neljä kautta hyvällä menestyksellä, mutta Keski-Euroopassa Tirkkosen viime kaudet ovat olleet vaikeampia.
Pekka Tirkkonen valmensi Liigassa SaiPaa neljä kautta hyvällä menestyksellä, mutta Keski-Euroopassa Tirkkosen viime kaudet ovat olleet vaikeampia.

SaPKosta maalimalle lähtenyt valmentaja Pekka Tirkkonen, 50, on jälleen vapailla valmentajamarkkinoilla. Saksan Del-liigassa pelaava Grizzlys Wolfsburg vapautti Tirkkosen tehtävistään vain 13 ottelun jälkeen.

Wolfsburgin kausi ei ole alkanut odotusten mukaisesti, ja joukkue on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä.

Pelaamistaan runkosarjan otteluista Grizzlys on voittanut ainoastaan kaksi ja saalistanut yhdeksän pistettä. Viidestä viime ottelustaan Wolfsburg on kerännyt vain kaksi pistettä, ja pudotuspelipaikka uhkaa karata käsistä jo alkukaudella.

Viime kaudella Wolfsburg sijoittui 14 joukkueen Del-liigan runkosarjassa seitsemänneksi. Joukkue eteni jatkoon villin kortin kierrokselta, mutta puolivälierissä se hävisi otteluvoitoin 4—1 Eisbären Berliinille, joka selvisi lopulta finaaleihin asti.

Ennen pestiään saksalaisseurassa Tirkkonen valmensi Sveitsin liigassa pelannutta EHC Klotenia.

Kovan säästökuurin alle joutunut sveitsiläisseura säilyi Tirkkosen ensimmäisellä kaudella sarjassa, mutta toisella kaudella Tirkkonen sai potkut jo lokakuun puolivälissä.

Se ei kuitenkaan Klotenia pelastanut, vaan seura putosi kauden päätteeksi Sveitsin B-liigaan.

Savonlinnalaislähtöinen Tirkkonen toimi SaiPan päävalmentajana kausina 2012—16. Tirkkosen alaisuudessa sputnikpaidat selviytyivät joka kausi pudotuspeleihin. Paras sijoitus oli neljäs keväällä 2014, jolloin SaiPa hävisi pronssiottelun Rauman Lukolle.

Uusimmat uutiset