Kajaanin Hokki hakeutuu konkurssiin

Suurimmat velkojat ovat Kajaanin kaupunki ja verottaja. Kaupungin velka on noin 140 000 euroa ja verovelka noin 309 000 euroa. Lisäksi on vielä muita velkoja, joiden yhteissumma on noin 80 000 euroa.

Kajaanin Hokin pelit Mestiksessä on pelattu joksikin aikaa.
Kajaanin Hokin pelit Mestiksessä on pelattu joksikin aikaa.

Kajaanin Edustushokki ry on hakeutunut konkurssiin oma-aloitteisesti. Seura tiedotti asiasta tiistaina.

Hokki sai 24.5. Suomen Jääkiekkoliiton lisenssikomitealta päätöksen, jossa seuralle ei myönnetty Mestis-lisenssiä tulevalle pelikaudelle 2017–2018.

Lisenssin eväämiseen vaikutti muun muassa se, että seuran verovelka on kasvanut edellisistä vuosista jatkuvasti, mikä Mestiksen kilpailusääntöjen mukaisesti saa kasvaa vain yhtenä kautena. Seuraavalla hakukerralla se saa olla saman verran kuin verovelan kasvua edeltäneellä kaudella.

Lisenssikomitea totesi lisäksi, että vaikka seura saisi verottajan kanssa aikaan maksuohjelman, niin maksuohjelma tulisi olemaan tiukka.

Ottaen huomioon seuran toimittaman talous- ja toimintasuunnitelman, on pidettävä epätodennäköisenä ja aiheuttavan suuren riskin sille, ettei seura pysty suoriutumaan alkavasta lisenssikaudesta, komitea totesi viime viikolla antamassaan lausunnossa.

Yhteenvetona lisenssikomitea lausui, että Kajaanin Edustushokin talous on ollut viime vuodet raskaasti tappiollista, eikä yhdistyksen tilaa ole pystytty korjaamaan lainkaan.

Seuran tiedotteessa todetaan, että Kajaanin Edustushokki ry on ollut jo vuosikausia vaikeassa taloudellisessa tilanteessa. Seuran velat ovat peräisin kymmenen edellisen vuoden tappiollisista tuloksista, pois lukien kausi 2015–2016, jolloin taloudellinen tulos oli voitollinen. Tappiollisten kausien velkaa on yritetty hoitaa toiminnan ohessa, siinä kuitenkaan onnistumatta.

- Velkataakka, niiden korot sekä perintäkulut ovat kasvaneet niin suureksi, että ne ovat syöneet koko ajan toimintapääomaa hyvin merkittävästi. Toiminnan jatkaminen tässä tilanteessa on käynyt mahdottomaksi, Kajaanin Edustushokin puheenjohtaja Seppo Pussinen toteaa seuran tiedotteessa.

Suurimmat velkojat ovat Kajaanin kaupunki ja verottaja. Kaupungin velka on noin 140 000 euroa ja verovelka noin 309 000 euroa. Lisäksi on vielä muita velkoja, joiden yhteissumma on noin 80 000 euroa.

Lisenssipäätöksen jälkeen seurajohto on tutkinut mahdollisuuksia ja käynyt neuvotteluja eri tahojen kanssa, miten tilanne voitaisiin kääntää kajaanilaisen jääkiekkoilun hyväksi ja vielä pelata nykyisellä tasolla.

- Nämä neuvottelut eivät ole kuitenkaan tuottaneet sellaisia realistisia tuloksia, joilla voitaisiin luoda toimintaedellytyksiä toiminnan jatkamiselle tällä tasolla, ottaen huomioon Jääkiekkoliiton kilpailusäännöt, Pussinen jatkaa.

Nykyiset pelaajasopimukset tulevalle kaudelle puretaan välittömästi. Pelaajat voivat vapaasti hakea uutta seuraa ja sopimusta tulevalle kaudelle. Lisäksi kajaanilaisella edustusjääkiekkoilulla olisi mahdollisuus nopeallakin aikajänteellä järjestäytyä uudelleen ja hakea paikkaa Jääkiekkoliiton kilpailusarjoissa.

- Tämänhetkinen tilanne on tietysti suuri menetys kajaanilaiselle jääkiekkoväelle ja koko Kajaanille perinteisenä Mestis-paikkakuntana. Kaikkia vaikutuksia ei varmasti voida vielä arvioida, sen näyttää tulevaisuus. Kuitenkin se voidaan todeta, että työtä tarvitaan paljon ja nopeasti, jotta tilanne voidaan palauttaa nykyiselle tasolle.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.