Vajaan sadan liigapelin William Mäkinen SaPKon puolustukseen

22-vuotias JYPin kasvatti pelasi pässipaidassa kevään 2015 pudotuspelisarjassa KooKoota vastaan.

Kai Skyttä

William Mäkinen on pelannut SaiPassa liigaa kolmella kaudella.
William Mäkinen on pelannut SaiPassa liigaa kolmella kaudella.

SaPKo solmi torstaina vuoden pituisen pelaajasopimuksen 22-vuotiaan William Mäkisen kanssa.

Jämsänkoskella syntynyt puolustaja on JYPin kasvatti, mutta siirtyi kaudeksi 2013-14 SaiPan A-nuorten riveihin.

Liigakokemusta Mäkisellä on SaiPan edustusjoukkueesta 82 ottelun verran. Pistesaldo on 2+15, joista viime kaudella syntyi 2+12.

Keväällä Mäkinen solmi sopimuksen ruotsalaisen IK Oskarshamnin kanssa, mutta sopimus purettiin heinäkuun lopussa. Mäkinen ennätti pelata seurassa yhden harjoitusottelun.
Seuran tiedotteen mukaan joukkueella oli ylitarjontaa puolustajista ja Mäkiselle annettiin mahdollisuus etsiä uutta seuraa itselleen.

Toimitusjohtaja Petri Karppasen mukaan SaPKo on etsinyt markkinoilta yhtä puolustajaa.

- Mäkinen tuli vähän yllättäen tarjolle, mutta kun tulee mahdollisuus hankkia laadukas pelaaja tuollaisella liigakokemuksella, niin mikä ettei, Karppanen sanoi.

Mäkinen on mukana SaPKon harjoituksissa tostaina ja tarkoitus olisi, että hän pelaisi jo perjantaina Suomen cupin ottelussa Kalajoella.

SaPKo ei ole aivan vieras seura Mäkiselle, sillä hän pelasi pässipaidoissa keväällä 2015 pudotuspelisarjassa KooKoota vastaan.

Alla William Mäkisen tilastot Eliteprospectissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.