Ajolla sunnuntaina iso peli kotisalissa — Rantasalmelta saapuu kotijoukkueen tueksi ämpärein varustautunut äänekäs kannattajajoukko

Ylemmässä jatkosarjassa kolmantena oleva Savonlinnan Ajo kohtaa lohkon päätöskamppailussa pisteen päässä vaanivan Hollolan Salpiksen. Voittamalla ottelun Ajo jatkaa pelejään ylemmän jatkosarjan jatkopeleissä joko Turussa tai Tampereella.

Tuija Pauhu

Savonlinnan Ajolla on lentopallon naisten 2-sarjassa monta mahdollisuutta jatkopelien suhteen. Voittamalla sunnuntaina Hollolan Salpiksen kotikentällään on paikka ylemmän jatkosarjan neljän parhaan joukossa varma.

Savonlinnan liikuntahallissa Heikinpohjassa pelataan sunnuntaina naisten 2-sarjan lentopallo-ottelu jolla on merkitystä.

Ylemmässä jatkosarjassa kolmantena oleva Savonlinnan Ajo kohtaa lohkon päätöskamppailussa pisteen päässä vaanivan Hollolan Salpiksen. Voittamalla ottelun Ajo jatkaa pelejään ylemmän jatkosarjan jatkopeleissä joko Turussa tai Tampereella.

Päivän toisessa ottelussa lohkovoittonsa jo varmistanut Mikkelin Passarit kohtaa myös neljän joukkoon mielivän ja Ajosta kahden pisteen päässä majailevan Tapanilan Erän. Eli jos Passarit voittaa, ei Erä pysty Ajoa uhmaamaan.

Spekulaatioille on siis otollinen maaperä, eikä tappiokaan passita vielä Ajoa kesälomalle, mutta kapteeni Jonna Konnun mukaan Ajo lähtee voittamaan Salpista eikä katselemaan toisen pelin tulosta.

— Tavoitteemme on säilyttää kolmas sija. Kun pelissä on panosta, niin silloin on aivan erilainen fiilis pelatakin. Yleensä peli silloin kulkeekin hyvin, kippari ennakoi.

Hollolassa Ajo hävisi puhtaasti 3—0, mutta Konnun mukaan se oli Ajolta kauden kehnoin peli.

— Siitä jäi sellainen olo, että odottakaahan kun päästään kotikentällä näyttämään miten hyviä me oikeasti olemme. Salpis on sunnuntaina ihmeissään kun saamme pelin kulkemaan omalla parhaalla tasollamme.

Savonlinnan liikuntahalliin on luvassa myös äänekästä kannustusta.

Rantasalmelta on saapumassa ämpärein varustautunut rytmiryhmä kannustamaan kotijoukkuetta voittoon.

— Voihan se tuoda nuoremmille pelaajille ylimääräistä jännitystä, mutta meidän kokeneempien on näytettävä esimerkkiä, Konnu sanoo ja pitää hienona asiana sitä, että kannustus on kohdallaan.

Jos Ajo on sunnuntai-iltana neljän parhaan joukossa, on se samalla varmistanut paikkansa ensi syksynä alkavaan 28 joukkueen ylempään 2-sarjaan.

OKL-halli on historiaa

OKL-liikuntahalli, OKL-halli tai Okotsu.

Savonlinnan Heikinpohjassa sijaitsevassa kaupungin ykkösliikuntahallissa on palloiltu, voimisteltu, messuiltu ja pidetty konsertteja vuosikymmenten ajan. Halli on edelleen paikallaan ja toiminta jatkuu monipuolisena vastakin.

Vähän isompaa remonttiakin vaativan urheilupyhätön nimi kuitenkin muuttuu. Kun OKL on poistunut kaupungista, ei hallia ole tarve sillä nimellä enää kutsua. Varsinkin kun halli on nykyisin Savonlinnan kaupungin omaisuutta.

Kaupungin virallisissa papereissa se on jatkossa Savonlinnan liikuntahalli.

Savonlinnan liikuntahalli se on vastedes Itä-Savon tekemissä jutuissakin. Kansan suussahan se on OKL-halli varmaan vielä vuosienkin päästä.