Savonlinnan Ajon Juulia Jäppinen palkitaan ennen sunnuntain ottelua ansioistaan Suomen maajoukkuepaidassa

14-vuotias savonlinnalaislupaus oli Suomen kantavia voimia alle 16-vuotiaiden EM-karsintaturnauksessa. Suomi lunasti paikkansa ensi kesän EM-kisoihin.

Sinipaitainen Juulia Jäppinen tuuletti Suomen joukkueen kanssa EM-karsintaturnauksen voittoa.
Sinipaitainen Juulia Jäppinen tuuletti Suomen joukkueen kanssa EM-karsintaturnauksen voittoa.

Savonlinnan Ajo avasi lentopallon naisten 2-sarjan yläjatkosarjan voitokkaasti. Joukkue haki Helsingistä puhtaan voiton ilman vakioliberoitaan Henna Konnua ja Juulia Jäppistä.

Jäppinen pelasi samaan aikaan Färsaarilla alle 16-vuotiaiden EM-karsintaturnauksessa.

— Paljon lampaita ja vuoria. Lämpötila oli aika mukava, plus viisi astetta, kuvaili ”Julle” Färsaaria.

Reissu ei jäänyt pelkästään maisemien ihasteluksi, vaan Suomen tytöt ottivat upeasti karsinnan voiton ja selviytyivät EM-kisoihin, jotka pelataan Italiassa ja Kroatiassa 13.—21.7.

— Turnausvoitto ei ollut yllätys. Tavoitteemme oli korkealla ja sitä lähdettiin tavoittelemaan peli kerrallaan. Maajoukkueura on alkanut mukavissa merkeissä.

Tulevaisuuden lupaukselle turnaus oli onnistunut, vaikka hän loukkasi polveaan viime vuoden puolella, kun Ajo oli matkalla C-tyttöjen SM-turnaukseen Maskuun.

— Liukastuin huoltoaseman pihalla ja polvi taittui yli. EM-karsinnassa polvi toimi hyvin teipin ja tuen kanssa, ainoana liberona urakoinut Juulia sanoi.

Polven toimivuudesta kertoi sekin, että ajolainen valittiin turnauksen parhaaksi liberoksi.

14-vuotiaalla pelaajalla on selvä käsitys aikuisten ja oman ikäluokan pelien eroista.

— Junnuissa liberon pitää huolehtia isommasta alueesta kentällä. Ajossa meillä on kokeneempia pelaajia vastuuta kantamassa.

Soila Puurtinen

Savonlinnan Ajo saa nauttia Juulia Jäppisen pelitaidoista vielä tämän kauden, sillä ensi syksynä hän siirtyy opiskelemaan ja valmentautumaan Kuortaneelle.

Ajo jatkaa yläjatkosarjaa sunnuntaina kotonaan OKL-hallissa. Vastaan tulee helsinkiläinen Naarasleijonat 3, joka on kerännyt kahdesta ottelusta neljä pistettä.

Torstaina Jäppinen kävi näyttämässä polveaan jäsenkorjaajalla.

— Parempaan päin ollaan menossa. Sellainen käsky kävi, että peleistä pitäisi pitää taukoa. Katsotaan sitä sunnuntaina. Pelipaidan laitan joka tapauksessa päälle.

Ennen peliä seura palkitsee pelaajan hyvästä maajoukkuemenestyksestä.

Ajo-Nale 3, lentopallon naisten 2-sarjan yläjatkosarjaa lauantaina klo 14 Savonlinnan OKL-hallissa.