Ruotsalaiset yksimielisiä St Michelin suosikista — Pastore Bobin valmentaja Johan Untersteiner sysää paineet Heavy Soundillle

Olisiko tänä vuonna meidän vuoromme, kysyy Daniel Redénin menestystallin kakkosmies Pär Pergenius.

Lars Jakobsson / Kanal75

Kenneth Haugstadin ohjastama Heavy Sound on St Michelin voittajasuosikki.
Kenneth Haugstadin ohjastama Heavy Sound on St Michelin voittajasuosikki.

Ruotsin menestysvalmentaja Daniel Redénin tallin edustajat ovat tulleet tutuksi Mikkelin raviyleisölle, mutta voitto on kiertänyt. Viime vuonna Redénin valmentama In Vain Sund oli St Michelin neljäs, mutta muuten tallia on vaivannut epäonni.

Mikkelin valloitusta ovat kokeilleet tuloksetta myös Shaq is Back ja Smilin Eli. Tänä vuonna Redénin edustaja Mikkelissä on Heavy Sound, joka on noussut lähdön suosikiksi.

— Heavy Sound on tähän asti parasluokkainen hevonen joka meiltä on startannut Mikkelissä, ja kyllä Heavy Soundin kuuluu olla lähdön suosikki sunnuntaina, toteaa tallin kakkosvalmentaja Pär Pergenius.

— Mutta kaikki ravilähdöt on ajettava ensin, ja tämän olemme saaneet todeta aiemmilla Mikkelin vierailuilla. Josko tänä vuonna olisi meidän vuoromme, Pergenius pohtii.

Heavy Soundilla on allaan voitto, joka tuli Färjestadissa kaksi viikkoa sitten.

— Heavy Sound oli oikein hyvä voittostartissaan Färjestadissa kaksi viikkoa sitten, ja on tuntunut harjoituksissa Färjestadin jälkeen vieläkin paremmalle. Ajoimme tällä viikolla maanantaina ja torstaina Heavy Soundilla, ja kaikki on kunnossa sunnuntaita ajatellen, vakuuttaa Pergenius.

Varustemuutoksia ei hevoselle tehdä. Ohjastajana toimii Kenneth Haugstad, joka saa vapaat kädet Mikkeliin.

— Haugstad tuntee hevosen todella hyvin, ja hän päättää ajotaktiikasta. Heavy Sound on tottunut matkustaja, ja hevoset lähtevät perjantai-iltapäivänä kohti Suomea, Pergenius kertoo.

Untersteinerilla mukavia muistoja

Toisena Ruotsin edustajana St Michelissä on Johan Untersteinerin valmentama Pastore Bob, Finlandia-ajon voittaja, Seinäjoki-ajon kolmonen ja Elitloppet-finalisti.

— Ajoin viimeksi Lindesbergissä Pastore Bobilla varovaisemmin, sillä edellisissä kilpailuissa juoksuista oli tullut vähän liian vaativat. Hevonen tuntui todella hyvälle Lindesbergissä, ja tuli voimat tallella maaliin rintaman takana, Untersteiner sanoo.

Untersteiner luovuttaa suosiolla suosikin paineet Heavy Soundille.

—  Heavy Sound kuuluukin olla mielestäni suosikki, sen verran hyvä se oli viimeksi Färjestadissa. Ajoin itse samassa lähdössä Cyber Lanella kolmanneksi.

— Lindesbergin jälkeen hevonen on tuntunut hyvälle, ja sunnuntain lähtö näyttää etukäteen oikein mielenkiintoiselle. Emme lähde Pastore Bobin kanssa lyötynä matkaan, ja aion luultavammin satsata hieman alkukiihdytykseen, ja katsotaan sitten minkälaisen juoksupaikan saamme.

Untersteiner on ollut Mikkelissä aikaisemmin kerran.

— Mikkelissä minulle on jäänyt mukavat muistot. Oppilasohjastajien EM-kilpailun viimeiset osalähdöt ajettiin Mikkelissä vuonna 2006 ja voitin kaksi lähtöä Mikkelissä ja voitin lopulta EM-tittelin.