Satulaisille hyviä sijoituksia kotikisoissa

Talvisalon jäällä nähtiin sunnuntain mittaan yli 80 luistelijaa.

Tuija Pauhu

Savonlinnan Taitoluistelijoiden Telma Huopainen jäällä.
Savonlinnan Taitoluistelijoiden Telma Huopainen jäällä.

Savonlinnan Taitoluistelijoiden järjestämä itäisen ja kaakkoisen alueen kutsukilpailu keräsi sunnuntaina Talvisalon jäähalliin 82 kilpailijaa, mikä oli merkittävä nousu edellisvuoteen verrattuna. Kilpailunjohtaja Johanna Silvennoinen oli tuoreeltaan tyytyväinen päivän sujumiseen.

— Päivä sujui mielestäni ihan hienosti. Saimme pysyttyä aika hyvin aikatauluissa ja jaettua kaikki palkinnot.

Tuija Pauhu

Valmentaja Nina Ushakova antaa Telma Huopaiselle viime hetken ohjeita ennen tämän kilpailusuoritusta.

Sunnuntain tapahtumaan oli lähialueiden osallistujien lisäksi kutsuttu myös Hämeen alueen seuroja. Kaikissa sarjoissa luisteltiin vapaaohjelma.

Mukana oli kuusi SaTun omaa luistelijaa. Heistä Anna Ruuskanen voitti sarjansa alujunioreissa, ja Sofia Toropainen sijoittui aluenoviisien sarjassa kolmanneksi. Anna Kärkkäinen otti kakkossijan junioreiden sarjassa. Noviiseissa Maisa Reinikainen sijoittui kuudenneksi ja debytanteissa Veera Orlova yhdeksänneksi. Telma Huopainen oli viides A-silmujen sarjassa.

— Telma on lähdössä maaliskuussa A-silmujen timanttifinaaliin Joensuuhun. Sinne on kutsuttu sarjassa parhaiten pärjänneitä, Silvennoinen kertoo.

Timanttifinaali järjestetään 2. maaliskuuta. Järjestävänä seurana toimii Joensuun Kataja.

Reilun kuukauden päästä SaTu järjestää uuden merkittävän tapahtuman, noviisien ja debytanttien SM-tasoisen kulta- ja hopeafinaalin. Noviisien finaalit kisaillaan 16.3. Sitä seuraavana päivänä ovat vuorossa debytanttien sekä noviisi- ja debytanttipoikien finaalit.

— Omia junioreitamme ei ole tuolla kertaa mukana, mutta järjestelyvastuu on meillä, Silvennoinen sanoo.

Muokattu 11.2. kello 19:37: Satulaisten sijoituksia korjattu. Osa tarkistetuista tuloksista muuttui.

Uusimmat uutiset