Jujusta ei ollut Ajolle vastusta - Ottelu Kerimäellä alkoi hiljaisella hetkellä Seppo Silvennnoisen muistoa kunnioittaen

Ajo oli sunnuntaina liikenteessä pelkällä naisenergialla, kun miesvalmentajat olivat muissa tehtävissä.

Tuija Pauhu

Jujun torjunta on jälleen voimaton, kun Ajon16-vuotias Ronja Heikkinen päättää hyökkäystä.
Jujun torjunta on jälleen voimaton, kun Ajon16-vuotias Ronja Heikkinen päättää hyökkäystä.

Tunnin ja minuutin kulutti Savonlinnan Ajo sunnuntaistaan Joen Jujua vastaan Kerimäen liikuntahallissa. Tuossa ajassa se paketoi itselleen kolme sarjapistettä lentopallon 2-sarjaottelussa.

Joensuulaiset jäivät tasapainoisesti pelanneen Ajon jalkoihin lukemin 3—0 (25—9, 25—10, 25—12). Numerot kertovat, että voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.

Tuija Pauhu

Ajo luotti sunnuntaina naisenergiaan kun miesvalmentajat olivat muilla mailla.

Ottelu alkoi hiljaisella hetkellä viikolla pois nukkuneen ja pitkän päivätyön kerimäkeläisen lentopallon eteen tehneen Seppo Silvennoisen muistoa kunnioittaen. Ajon kokeneet pelaajat pelasivat musta surunauha nilkassaan.

Ajo oli liikkeellä puhtaalla naisenergialla. Vastuuvalmentaja Anssi Gröhn oli C-tyttöjen matkassa SM-sarjaturnauksessa Eurassa ja Juha Karvisella oli henkilökohtaisia menoja.

Näin penkillä peliä johtivat Pirjo Gröhn ja selkäänsä lepuuttanut Tiina Puurtinen.

Valmennus selvisi tehtävästään helpolla. Sen tehtäväksi jäi lähinnä patistella joukkuetta pelaamaan omalla tasollaan, eikä lähteä mukaan vastustajan pelirtymiin.

Ajo olikin kaikessa edellä vieraitaan. Kun vastaanotto toimi Henna Konnun johdolla hyvin, pääsi passari Elisa Mehtonen jakamaan palloa tasaisesti eri ratkaisijoille.

Ronja Heikkinen ja parhaana palkittu Saara Jantunen tappoivat palloja urakalla. Myös keskihyökkäys Aino Urosen kanssa toimi muutamaan otteeseen mallikkaasti.

Tuija Pauhu

Ajolla oli sunnuntaina Kerimäellä juhlapäivä.

Juju puolestaan oli vaikeuksissa Ajon laadukkaan syöttöpelin kanssa. Kun vastaanotto hajosi, joutui Juju lähinnä palauttelemaan helppoja palloja Ajon kenttäpuoliskolle.

Ronja Heikkinen jatkoi hyviä pelejään, vaikka aivan tyytyväinen ei taidelukion ekaluokkalainen päiväänsä ollut.

— Kelvollinen peli itseltäni. Joukkue kyllä pelasi tosi hyvin, mutta en saanut hyökkäyksiä päätettyä aivan yhtä hyvin kuin edellisessä pelissä, syöttöruudussa varsin napakasti esiintynyt 16-vuotias sanoi.

Mäntyharjusta kotoisin oleva Heikkinen tuli täksi kaudeksi Ajoon Mikkelin Passareista ja on viihtynyt hyvin.

Tuija Pauhu

Ja taas pysähtyy Jujun hyökkäys Ajon torjuntaan.

— Joukkuehenki on tosi hyvä ja potentiaaliakin joukkueessa on.

Urheilija taidelukiossa ei ole välttämättä ihan arkipäivää.

— On meitä siellä muutama urheilijakin, ei tosin muita lentopalloilijoita. Ei urheilijoita taikkarissa kieroon katsota, kuvataidelinjalainen hymyilee.

Lentopallo on hänelle hyvä harrastus.

Tuija Pauhu

Aino Uronen päätti monta nopeaa hyökkäystä onnistuneesti.

— Koulukiireiden vuoksi en pysty harjoittelemaan joka päivä, joten en minä varmaan kovin korkealle lentopalloilijana tähtää.