Ukko-Pekka Luukkonen loisti LeKin maalilla – SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kritisoi Mestiksen farmiseurojen toimintaa

Toisen erän alku oli SaPKolle hankala ja LeKi iski kolme maalia kymmenessä minuutissa. Perjantaina kovan pelin pelanneiden pässipaitojen kiri ei kuitenkaan riittänyt tuoreilla jaloilla otteluun päässyttä LeKiä vastaan.

Tuija Pauhu

Kasper Piitulainen etsi aukkoa LeKin puolustkusesta, mutta ei sitä löytänyt.
Kasper Piitulainen etsi aukkoa LeKin puolustkusesta, mutta ei sitä löytänyt.

18-vuotiasta HPK:n liigajoukkueen Ukko-Pekka Luukkosta pidetään yhtenä lupaavimmista suomalaisista jääkiekkomaalivahdeista.

Lauantaina 194-senttinen Buffalo Sabresin numerolla 54 varaama veräjänvartija esittäytyi savonlinnalaisyleisölle Lempäälän Kisan paidassa ja osoitti, että puheet NHL-tulevaisuudesta eivät ole katteettomia.

39 torjuntaa ja yksi päästetty maali tiesi sitä, että LeKi lähti Savonlinnasta kolme pistettä rikkaampana 1—3-voitolla. Samalla hämäläiset hyppäsivät SaPKon ohi sarjataulukossa sijalle kolme.

Toisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli SaPKolle ankea. Kultakypärä Antti Kangasniemi karkasi luvattoman helposti SaPKo-puolustajalta nokikkain Roope Urpolahden kanssa ja laukoi kiekon varmasti maaliin.

Viisi minuuttia myöhemmin sama mies oli oikeaan aikaan oikeassa paikassa ja sai sysättyä Urpolahden torjuman kiekon tyhjään maaliin.

— Maalia edelsi selvä käsisyöttö keskialueella. Iso virhe tuomareilta, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen huomautti.

LeKi karkasi jo kolmen maalin johtoon, ennen kuin SaPKon Mikko Lahtela onnistui yllättämään Luukkosen. SaPKo saikin maalistaan lisävirtaa, mutta ei enää lisämaaleja.

— Todella tyytyväinen voitosta. Olen aika pitkään ollut mukana LeKin toiminnassa, enkä muista milloin olisimme täällä voittaneet. Ekassa erässä saimme väistettyä luodin ja toisen erän alussa olimme tylyjä ratkaisupaikoissa. Nuori herra Luukkonen oli maalilla mies paikallaan, kehui LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Kotijoukkueen takaa-ajoa hankaloittivat Matias Lainion ja Waltteri Ruuskasen saamat tällit, jotka pudottivat kaksikon pois toisessa erässä.

Tuija Pauhu

SaPKon Rasmus Hämäläisellä oli ahdasta johtoasemaansa lujasti puolustaneen LeKin puristuksessa.
SaPKon Rasmus Hämäläisellä oli ahdasta johtoasemaansa lujasti puolustaneen LeKin puristuksessa.

— Toivottavasti ei ole pahempaa. Maanantaina tutkitaan tarkemmin, Räsänen sanoi.

Vahvan alkukauden pelannut LeKi on sekoitus kolmesta hämäläisestä liigajoukkueesta. Talvisalossa LeKi-paitaa kantoi ainakin viisi Tapparan, kolme Ilveksen ja viisi HPK:n sopimuspelajaa. Kangasniemi on LeKin oma pelaaja, mutta on ennättänyt pelata tällä kaudella kahdeksan peliä Ilveksen liigaryhmässä.

Seura ilmoittikin kauden alussa, että sen yhtenä tavoitteena on Hämeen alueen ja Pirkanmaan huippukiekon kehittäminen.

Räsänen sai LeKin liigapelaajien määräksi viisitoista.

— Turha meidän on puhua Mestiksen arvostuksesta, kun joukkueet kiertävät sääntöjä sarjan sisällä. Jotain pitäisi tehdä, että olisimme kaikki samalla viivalla esimerkiksi kulujen suhteen. Nyt liigajoukkueet maksavat näiden farmijoukkueiden pelaajien palkat ja sehän vääristää kilpailua, Räsänen sanoi ja viittasi LeKiin ja KeuPaan, joilla molemmilla on riveissään kolmen liigaseuran pelaajia.

Räsänen ei tappiosta huolimatta moittinut yhtään omiensa esitystä.

— Pelaajat jättivät kaiken jäälle. Olisin toivonut, että olisimme päässeet vähän freesimpänä tähän otteluun. Pelasimme perjantaina kovan pelin kärkijoukkuetta vastaan vieraissa ja tulimme yötä myöten kotiin. LeKi sen sijaan sai huilata perjantaina. Kyllä sarjaohjelmassa pitäisi ottaa huomioon nämä asiat, Räsänen sanoi.

Tuija Pauhu

Niko Lönnroos antoi viikonloppuna ensimmäiset näyttönsä SaPKon valmennusjohdolle. Pasi Räsäsen mukaan ne olivat plusmerkkiset.

SaPKossa mestisdebyyttinsä tehnyt Niko Lönnroos kuvaili tuntemuksiaan maukkaiksi.

– Oma tekeminen jäi vielä vähän piippuun, mutta ihan hyvin pääsin peliin kiinni. Odotan innolla tulevaa treeniviikkoa ja sitä, että pääsen paremmin mukaan joukkueeseen, 20-vuotias hyökkääjä sanoi.

Keuruulla Lönnroos pelasi 12 minuuttia ja lauantaina peliaikaa tuli minuutti lisää.

– Vastustajat olivat aika samanlaisia. Kiekko pomppi vähän paremmin LeKille kuin meille. Ehkä perjantainen peli näkyi meidän otteissa toisessa erässä tulleina parina nukahduksena.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet