Kolmas kertakaan ei tuonut SaPKolle cup-voittoa – TUTO pääsi juhlimaan kotiyleisön edessä

SaPKo oli kolmatta kertaa mukana jääkiekon Suomen cupin loppuottelussa ja yhtä monetta kertaa se joutui poistumaan kaukalosta tappion kärsineenä.

Kiekko on lipunut Niklas Näpin kautta SaPKon maaliin ja erotuomaristo siirtyi katsomaan videoita. Maali katsottiin lopulta sääntöjen mukaan syntyneeksi.
Kiekko on lipunut Niklas Näpin kautta SaPKon maaliin ja erotuomaristo siirtyi katsomaan videoita. Maali katsottiin lopulta sääntöjen mukaan syntyneeksi.

Kolmaskaan Suomen cupin finaali ei tuottanut SaPKolle ykköspalkintoa.
TUTO hallitsi tapahtumia kotikaukalossaan ja nappasi 7000 euron palkintopotin 4—1-voitolla. SaPKolle tappio tiesi 3000 euron kipurahoja.

Turkulaiset on rankattu viikon kuluttua alkavan Mestiksen ykkössuosikiksi ja ainakin perjantain perusteella veikkauksille on katetta.

SaPKo oli kenttätapahtumissa alakynnessä, mutta maalivahti Roope Urpolahti piti torjunnoillaan vieraat pelissä mukana.

TUTO oli heti avauserässä niskan päällä, mutta SaPKon vastasi kuitenkin finaalin avausosumasta.

Matias Pulli ja Matias Lainio pelasivat kiekon keskialueella hyvässä vauhdissa olleelle Jaakko Lantalle.

Sentteri jätti turkulaispuolustajat kuin seisomaan spurtatessaan heidän välistään läpiajoon. Maalivahti Julius Pohjanoksakaan ei pysynyt Lantan harhautuksissa mukana.

Toinen erä alkoi sapkolaisittain murheellisesti. Elmeri Laamanen joutui antamaan Juho Mäkelän ahnaan karvauksen alla hätäisen syötön ja kiekko päätyi pahimpaan mahdolliseen paikkaan eli Aki Keinäselle maalintekosektoriin. TUTO-ikonin lämäri viuhui vastustamattomasti ohi Urpolahden.

Erä oli erittäin rikkonainen ja pieniä nujakoita nähtiin tämän tästä. Isommin ottivat yhteen Keinänen ja Jimi Kuronen. Kun Lanttakin joutui pian Kurosen seuraksi jäähypenkille, hyödynsi TUTO ylivoimansa ja Kalle Valtola iski ranteella 2—1-osuman.

Ratkaisun makua oli ilmassa heti päätöserän alussa. Urpolahti torjui Tomi Wileniuksen vihaisen rannelaukauksen eteensä, ja kiekko kimposi maalille rynnänneestä Niklas Näpistä verkon perille.

Tuomaristo tarkasteli tilannetta tovin videolta, ja osoitti keskipistettä maalin merkiksi.

SaPKo löysi vielä kirivaihteen ja sai rakenneltua maalitilanteita, mutta tulosta ei tullut. Loppunumerot viimeisteli Timi Lahtinen tyhjään SaPKo-maaliin.

Roope Urpolahdella oli hikinen iltapuhde ja hänelle kertyi 38 torjuntaa. Pohjanoksalla oli leppoisampi työilta 18 torjunnalla.

— Ihan kiva oli pelata. TUTO oli odotetun kova ja hyvä mittari meille. Hyvin taisteltiin, mutta inan ollaan vielä perässä. Ei kovin paljon kaukana olla, mutta hiukan, jutteli Urpolahti raumalaisittain.

Maalivahti kehui Kupittaan tunnelmaa.

— Hieno peli. Kaukalossa lämmin tunnelma ja yleisökin hyvin mukana.

Urpolahden mukaan SaPKo on valmis ensi perjantaina kotiottelulla Jokipoikia vastaan alkavaan kauteen.

— Ainahan voimme vielä tiiviimmin pelata, mutta oli tämäkin meiltä tappiosta huolimatta ryhdikäs esitys.

Pelaajilla on edessään vapaa viikonloppu ja Savonlinnassa joukkue kokoontuu tiistaina. Urpolahtikin piipahtaa kotipuolessa Raumalla.

SaPKoon mies sanoo sopeutuneensa mainiosti.

— Meilllä on kasassa hieno porukka samanhenkisiä kavereita, joista jokaisella on kovat tavoitteet.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.