Espoo vei voiton SaPKosta voittolaukauskisassa

Espoo onnistui varmemmin voittolaukauskisassa perjantain Mestis-kierroksella SaPKoa vastaan ja vei voiton 3—2.

Soila Puurtinen

Niklas Salo iski avauserään tehot 1+1.

SaPKo matkasi tänään Espoo Unitedin vieraaksi Metro Areenalle. Kahden erän jälkeen tilanne on tasan 2—2.

SaPKon avausmaalin iski maalinedustalta ylivoimalla Mikko Lahtela, joka nosti irtokiekon rystyllä ohi EU-vahti Mika Norjan. Jäähypenkkiä tilanteen aikana oli kuluttamassa SaPKon viime vuoden kapteeni Juuso Forsström.

Espoo tasoitti tyylikkäällä osumalla, kun Joonas Toivanen syötti maalille lipuneelle Aleksi Järviselle, ja hän iski tilanteeksi 1—1.

Niklas Salo vei SaPKon vielä ennen summeria 1—2-johtoon, kun hän pääsi sijoittamaan päädystä kimmonneen vedon espoolaisten maaliin.

Espoolaisilla oli avauserässä paikkansa useampaankin maaliin, kun muun muassa sekä Waltteri Hopponen kuin Olli Iisakka epäonnistui lähes avopaikoista.

Toisessa erässä ei nähty niin paljon avoimia paikkoja, mutta vauhti ottelussa pysyi.

Erän ainoasta osumasta vastasi Espoo Unitedin Oskari Uomala, joka veti kiekon suoraan Nico Nybergin syötöstä tarkasti takanurkkaan.

SaPKon Rasmus Hämäläiselle tarjoutui ennen tasoitusta mahdollisuus lisätä SaPKon johtoa rangaistuslaukauksella, kun Kai Lehtinen esti hyökkääjän läpiajan rikkeen arvoisesti. Norja veti tilanteessa kuitenkin pidemmän korren.

Kun kolmanessa erässä ei maaleja nähty, ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalla. Siellä SaPKo hallitsi peliä, mutta ei onnistunut maalinteossa.

Voittolaukauskisassa Espoo oli varmempi. SaPKon pelaajista vain Matias Lainio onnistui ohittamaan Norjan, kun taas Espoosta onnistuivat kaikki kolme kokeilijaa, jäi kaksi pistettä Espooseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet