Viheriöt kutsuvat! — Rantasalmella pääsee jo golfin makuun

Rantasalmi Golf parantaa kentän harjoitteluolosuhteita kesän aikana valmistuvalla uudella harjoitusviheriöllä. Kerigolfin avaus mennee toukokuun puolivälin tienoille

Viheriöt kutsuvat! — Rantasalmella pääsee jo golfin makuun

Rantasalmen golf-kentän avaus on yksi varmoista kevään merkeistä. Ensimmäiset pallot lyötiin matkaan torstaina puoliltapäivin.

Päätös koko kentän avaamisesta tehtiin myöhään keskiviikkoiltana, mutta ennen h-hetkeä kymmenkunta golfaria oli varannut peliajan.

Vuonna 2007 kenttä avattiin jo 29. maaliskuuta.

— Kevät on ollut suotuisa kentän sulamisen suhteen, vaikka lunta oli paljon. Sopivasti aurinkoa ja tuulta, joten Rantasalmella pääsee nyt pelaamaan golfia kesägriineillä. Kenttä on selvinnyt hyvin lumisesta talvessa ja väylillä sekä griineillä nurmi vihertää jo, sanoo toiminnanjohtaja Eero Sistonen, jonka puhelin pirisi aamun aikana taajaan.

Kentällä käyneet antoivat hyvää palautetta.

— Kovasti kehuttiin ajankohtaan nähden kuivaa kenttää ja griinien laatua.

Rantasalmi Golfin 31. toimintavuosi käynnistyy samana päivänä kuin vuosi sitten ja kauden avaus ensimmäisten joukossa Itä-Suomessa on jo muodostunut perinteeksi.

— Vieläkin aikaisemmin olemme pelikauden startanneet. Vuonna 2007 kenttä avattiin jo 29. maaliskuuta, Sistonen sanoo.

Viime pelikaudella Rantasalmen 9-reikäisellä kentällä pelattiin kilpailut mukaan lukien 13 386 kierrosta.

Käynnistyvällä kaudella Rantasalmi Golf parantaa kentän harjoitteluolosuhteita kesän aikana valmistuvalla uudella harjoitusviheriöllä.

— Myös kenttäaluetta kehitetään vuosittain suunnitelmallisesti parantaaksemme pelaajien pelikokemusta. Uusia lajin kokeilijoita houkutellaan kentälle muun muassa järjestämällä tutustumistapahtumia.

Suomen golfliiton kansallisena teemana kuluvana vuonna on juniorit.

Rantasalmi Golf joutui tälle kaudelle korottamaan pelikausimaksujaan.

— Korotus johtuu huonontuneesta taloustilanteesta, jäsenmäärän supistumisesta sekä lähialueen 9-reikäisiin kenttiin verrattuna noin 30—40 prosenttia alhaisemmasta pelikausimaksun suuruudesta, Sistonen perustelee.

Lisäksi lähitulevaisuudessa on edessä laitekannan uusiminen, johon on syytä varautua.

— Tavoitteena on, että tulevina vuosina painetta pelikausimaksun korotukseen ei tulisi.

Pelikausimaksu on omilta aikuisjäseniltä 295 euroa ja juniorijäseniltä 100 euroa.

Vieraspelaajan kausipelioikeuden saa aikuinen 350 eurolla ja vierasjuniorit 140 eurolla.

— Korotuksesta huolimatta Rantasalmi Golf on edelleen edullinen, vaikkakin markkina-alueella hinnoittelullaan lähestyy vastaavien kenttien tasoa, Sistonen sanoo.

Kerigolfilla joudutaan vielä odottamaan

Kerigolfin 18-reikäiselle kentälle pelaamaan mielivät saavat vielä muutaman viikon hillitä himojaan.

Kenttämestari Tapani Pihlanen arveli torstaina, että kentän avaus menee lähemmäs äitienpäivää eli toukokuun puolivälin tienoille.

— Kentän talvehtimisesta ei vielä osaa sanoa mitään, kun joka paikassa on vielä lunta päällä. Näin ollen ihan tarkkaa avauspäivää en lähde lupaamaan.
Vuosi sitten Kerigolf avattiin äitienpäivänä ja edellisvuonna vappuna. Joskus on päästy pelaamaan jo huhtikuun puolellakin.

— Pari viikkoa ollaan myöhässä, mutta luonnolle emme mahda mitään, Pihlanen sanoo ja on hyvillään, että pitkästä aikaa näillä leveysasteilla oli oikea talvi.

Kenttämestarin mukaan paksun lumikerroksen alla golf-kenttä talvehtii hyvin.

— Paljosta lumesta on ehdottomasti hyötyä. Lumi on suojaava tekijä ja nurmelle tulee vähemmän vaurioita, kuin jos talvi olisi ollut vesisateinen ja vähäluminen, niin kuin tässä on viime vuosina ollut.