"Nyt meillä on hyvä pöhinä käynnissä" — Mestiksen taustayhdistyksen Tuomas Haanpää kokee sarjan olevan menossa oikeaan suuntaan

Mestiksen taustayhdistys Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtaja Tuomas Haanpään kokee sarjan olevan kuitenkin menossa oikeaan suuntaan, vaikka myöntää konkurssien tekevän hallaa sarjan imagolle.

Tuija Pauhu

SaPKo varmisti Mestiksen mestaruuden maanantaina Vantaalla. Ensimmäistä Mestis-mestaruutta juhlitaan lauantaina Savonlinnan Kauppatorilla.
SaPKo varmisti Mestiksen mestaruuden maanantaina Vantaalla. Ensimmäistä Mestis-mestaruutta juhlitaan lauantaina Savonlinnan Kauppatorilla.

Mestis on viime viikkoina ollut runsaasti otsikoissa, vaikka kausi päättyi jo yli kuukausi sitten. Kajaanin Hokin konkurssi ja sen myötä Imatran Ketterän nostaminen sen sijalle sarjaan, on puhuttanut kiekkokansaa.
Mestiksen taustayhdistyksen Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtaja Tuomas Haanpää kertoo sarjan voivan kuitenkin hyvin. Vaikka hän myöntää Hokin konkurssin tehneen huonoa sarjan imagolle, oikeaan suuntaan ollaan matkalla.
— Onhan se päivän selvää, että tällainen konkurssi tekee hallaa imagolle. Näitä sarjapaikoista luopumisia on ollut valitettavan paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Töitä kuitenkin tehdään paljon, että talouspuolen asiat saadaan sellaisiin kantimiin, ettei vastaavia tapauksia tulisi.
— Se ottaa totta kai aikansa, ja oikealla tiellä olemme. Toivottavasti nyt eletään niitä hetkiä, että nämä ovat viimeisiä tällaisia tilanteita tämän sarjan historiassa, hän toteaa.

Haanpää näkee sarjan kehittyneen viime vuosien aikana. Viimeisen kauden aikana Mestis sai luotua uusia avauksia yhteistyörintamalla, jonka lisäksi Mestiksen kiinnostavuus tuotteena on ollut nousussa.
— Nyt meillä on kuitenkin hyvä pöhinä käynnissä. Olemme siitä onnellisessa asemassa, että voimme kokeilla eri juttuja, ja tehdä asioita erilailla kuin esimerkiksi liigassa. Se antaa meille paljon mahdollisuuksia.
Vaikka katsojamäärät ovatkin laskeneet viime vuosina, uskoo Haanpää sen johtuvan pääasiassa kolmen suurimman seuran siirtymisestä liigaan.

Lisääntynyt näkyvyys valtakunnallisesti sekä uudet kumppanit ovat Haanpään mukaan viesti siitä, että sarja on menossa oikeaan suuntaan.
— Suunta on ainakin oikea, se mitä se sitten tarkoittaa, on jokaisen katsojan silmissä.
Urheilullisesti Haanpää toteaa Mestiksen olevan hyvällä tasolla, mutta siihen ei pidä tyytyä.
— Totta kai sitäkin pitää terävöittää ja tehdä sen eteen töitä, että olisimme parempi sarja myös urheilullisesti.

Kaisaliisa Kontiainen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.