Kivaa oli hirmu kipeistä jaloista huolimatta — Talvisalon jäähallin kaukalossa oli tunnelmaa, kun Leijona-kiekkokoulu starttasi yli sadan tytön ja pojan voimin

Leijona-kiekkokoulussa taitoja opetellaan leikin kautta hauskasti. Touhua piisaa koko ajan erilaisilla toimintapisteillä, eikä lapsia seisoteta toimettomina paikallaan.

Soila Puurtinen

”Rehtori” Sami Suomalainen oli täysillä mukana
Leijona-kiekkokoulun avaustapahtumassa.
”Rehtori” Sami Suomalainen oli täysillä mukana Leijona-kiekkokoulun avaustapahtumassa.

Oliko kaikilla kivaa?

— OLIIII!!!!

Hyvä. Kun minä lasken kolmeen, niin sen jälkeen jokainen saa huutaa SaPKo niin kovaa kuin jaksaa. Yksii, kaksii ja kolmee:

— SAPKOOO!!!

Aivan loistavaa. Kiitos kaikille. Kaikki liikkuivat tänään tosi innokkaasti. Ensi maanantaina tavataan taas.

Näin päätti ”rehtori” Sami Suomalainen Juniori-SaPKon järjestämän Leijona-kiekkokoulun avaustapahtuman maanantai-iltana.

Talvisalon jäähallin kaukalossa oli tungosta, kun vähän yli sata lasta aloitti Leijona-kiekkokoulun. Osa oli luistimilla ensimmäisiä kertoja, mutta osalle laji näytti taidoista päätellen olevan jo tutumpaa.

— Mun jalat on ihan hirmu kipeet, mutta oli kivaa, tuumasi kypäräpäinen tyttö tunnin jälkeen jäältä poistuessaan.

Muutenkin kiekkokoululaisten ilmeet olivat iloiset kuin Teemu Lepauksella. Punaiset posket ja leveä hymy olivatkin parasta palautetta järjestäjille.

— Osanottajamäärä oli positiivinen yllätys. Mukaan mahtuu vielä, jos ensimmäisellä kerralla ei paikalle päässyt. Kiekkokoulun tavoitteena on liikuttaa lapsia ja totta kai toivomme, että heidät saataisiin jäämään jääkiekon pariin, Suomalainen sanoi.

Leijona-kiekkokoulussa taitoja opetellaan leikin kautta hauskasti. Touhua piisaa koko ajan erilaisilla toimintapisteillä, eikä lapsia seisoteta toimettomina paikallaan.

— Siinä lapset sitten oppivat asioita vähän kuin vahingossa.

Kaukalossa on useita ohjaajia ja SaPKon edustusjoukkuekin on mukana talkoissa. Maanantaina jäällä lasten kanssa touhusivat Teemu Lämsä ja Joni Seinelä.

— Isä—poika-kerhossa Turussa minäkin ensimmäisen kerran luistimilla olin, ensimmäistä kauttaa pässipaidassa pelaava Seinelä muistelee.

Soila Puurtinen

Vanhempien tuki oli tarpeen.
Vanhempien tuki oli tarpeen.

Leijonakiekkokoulu

Alle 8-vuotiaille tarkoitetussa Leijona-kiekkokoulussa koulutetut ohjaajat opastavat lasta luistelun ja jääkiekon pariin ikä- ja taitotason mukaan.

Sekä tytöille että pojille sopivat tapahtumat sisältävät lajiteknisiä harjoituksia kuten luistelua ja kiekon- ja mailankäsittelyä sekä pelejä ja leikkejä. Harjoitteet vaikeutuvat tasojen mukaan vuosittain.

Ryhmä 1: Maanantaisin Talvisalon jäähallissa klo 17.30—18.30. Varusteina ovat kypärä (mieluiten häkillinen), luistimet, maila (ei pakollinen) ja kaulasuojus.

Ryhmä 2: Maanantaisin Talvisalon jäähallissa klo 18.45—19.45 ja viikonloppuisin pelien salliessa. Varusteina täydellinen jääkiekkovarustus ja maila.

Ryhmä 1 on maksuton.

Ryhmä 2 maksaa 50 euroa syksyltä ja 50 euroa kevätkaudelta sisältäen vakuutuksen, ohjauksen sekä harjoituspaidan.

Lisätietoja osoitteesta: juniori-sapko.fi