SaPKo kaatoi KeuPan vakuuttavasti ja eteni välieriin

SaPKo otti 1—5-voiton maanantai-iltana KeuPan vieraana Mestiksen puolivälieräsarjan neljännestä ottelusta Keuruulta ja varmisti samalla paikkansa välieriin.

Soila Puurtinen

Lassi Yrjölä pelasi vakuuttavan ottelun SaPKon maalilla KeuPaa vastaan maanantaina.
Lassi Yrjölä pelasi vakuuttavan ottelun SaPKon maalilla KeuPaa vastaan maanantaina.

SaPKo otti 1—5-voiton maanantai-iltana KeuPan vieraana Mestiksen puolivälieräsarjan neljännestä ottelusta Keuruulta ja varmisti samalla paikkansa välieriin.
Ottelun ensimmäinen erä oli hienokseltaan kotijoukkueen hallintaa. Kiekko pyöri pitkiäkin pätkiä savonlinnalaisten puolustuspäädyssä, mutta SaPKo puolusti hyvin ja loput hoiti maalilla vuoron saanut Lassi Yrjölä.
SaPKo puolestaan teki useita teräviä vastaiskuja, ja onnistui lopulta myös viimeistelemään ottelun avausmaalin. Paluun kokoonpanoon lauantain poissaolon jälkeen tehnyt Jonatan Tanus toi kiekon ylös, ja jätti sen maalin takana Juuso Forsströmille. Tämän syöttö ajautui Arttu Pellille, joka sai puolestaan vapaasti nousta maalille ja taululle lukemat 0—1.
Toni Henttonen tarjosi heti toisen erän alkuun koko ottelusarjan komeimman yksilösuorituksen. SaPKo-kasvatti karkasi yksin läpi, harhautti KeuPa-vahdin Roope Urpolahden vieden kiekon rystylle ja nosti kiekon varmasti maaliin.
— KeuPa tuli kovaa alussa, mutta saatiin hyvin tapettua se. En edes muista, missä vaiheessa teimme maaleja, mutta ne vapauttivat peliä. Mielestäni puolustimme hyvin viisikkona ja taisteltiin viimeiseen asti, Henttonen totesi ottelun jälkeen.
— Oman maalin kohdalla oli jo vähän piimaa pohkeissa, mutta onneksi jaksoin luistella ja heittää vielä limpun verkkoon, hän naurahti.
0—2-maalin jälkeen KeuPan peli alkoi rakoilla ja joukkue sortui turhaan jäähyilyyn. SaPKo käytti tilanteen hyväkseen ja ryhtyi repimään eroa. Ensiksi kapteeni-Forsström pääsi ylivoimalla iskemään pässipaidoille kolmannen maalin ylivoimalla, ja sitten Mikko Lahtela iski tilanteeksi 0—4 tasavajaalla.
Neljännen maalin jälkeen SaPKo hölläsi tahtia, ja sen myötä KeuPa sai otetta pelistä. SaPKo-vahti Yrjölä joutui tekemään useamman paraatipelastuksen toisen erän viimeisillä minuuteilla, mutta onnistui pitämään kotijoukkueen nollilla.

Viimeistään Kalle Saramäen 0—5-osuma ratkaisi ottelun. Urpolahti tuli ulos maaliltaan pysäyttämään irtokiekkoa, mutta ohjasi sen suoraan oman puolustajan luistimeen. Maalivahti yritti sulkea kiekon tämän jälkeen, mutta Saramäki ehti väliin ja tuikkasi pelivälineen maaliin.
Kun KeuPa ei saanut viimeiseen erään Joose Antosen 1—5-maalia kummempaa kiriä päälle, voitto ja paikka välieriin lähti pässipaitojen mukaan tuliaisiksi Savonlinnaan.
— Kyllähän se välieräpaikka maukkaalta maistuu. Nyt pienet kemut kopissa ja sitten ryhdytään keskittymään seuraavaan sarjaa, Henttonen totesi heti ottelun jälkeen.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kehui puolivälieräsarjaa KeuPaa vastaan kovaksi sarjaksi.
— KeuPa pisti kyllä meidät ahtaalle, varsinkin täällä kotonaan. Jatkoaikavoitto sarjan toisesta ottelusta täällä oli ehkä kuitenkin sarjan kulminaatiopiste, hän pohti SaPKon perjantaiseen voittoon.
— Tämä peli oli kuitenkin ehkä sarjan helpoin. Joukkue oli hyvin latautunut, valmentaja jatkoi.
Heti pelin jälkeen Räsänen ei osannut vielä kertoa, millainen ohjelma joukkueella loppuviikolla on.
– Lisävapaapäivät tekevät hyvää. Saadaan joukkue terveeksi ja [Teemu] Lämsä mukaan Turusta ensi viikolla.
– Tämä tuli niin äkkiä, oltiin valmistauduttu huomenna harjoittelemaan ja keskiviikkona pelaamaan. Täytyy kotimatkalla miettiä miten tehdään.
Ainakin ylivoimaan Räsänen kaipaa kuitenkin tehokkuutta, joten sen harjoittelu joukkueella ainakin on luvassa.


KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen totesi ottelun jälkeen oman joukkueensa kyllä antaneen sarjassa kaikkensa, mutta se ei riittänyt.
— Kolmessa ensimmäisessä pelissä yritettiin kyllä kaikin keinoin horjuttaa SaPKoa. Tänään lataus meni hieman yli ja jopa vähän hävettää, hän totesi.
– Mutta kyllä SaPKo oli pelillisesti meitä edellä, eikä pystytty vastaamaan. Tsemppiä SaPKolle loppukauteen.

Kaisaliisa Kontiainen

Osallistu keskusteluun

Itä-Savo