Tuore SaPKo-puolustaja Jimi Kuronen tietää nyt ammattimaisuuden vaatimukset

18-vuotiaiden MM-pronssiakin voittanut monipuolinen yleispelaaja hakee pässipaidasta seuraavaa steppiä urallaan.

Antti Varonen

22-vuotias Jimi Kuronen on ennättänyt nuoresta iästään huolimatta hankkia runsaasti kokemusta eri seuroista.
22-vuotias Jimi Kuronen on ennättänyt nuoresta iästään huolimatta hankkia runsaasti kokemusta eri seuroista.

SaPKon pukukopissa on tarjolla humoristin rooli, kun Teemu Lepaus siirtyi liigajäille Tampereen Ilvekseen.
Itseään positiiviseksi ja huumorintajuiseksi kaveriksi kuvaileva puolustaja Jimi Kuronen on valmis astumaan Talvisalon taikurin saappaisiin ainakin siltä osin.
— Tykkään kaikenlaisesta huumorista. Mitä omituisempaa, sen parempaa, Vuosaaren Viikinkien kasvatti virnistää kesäpartansa takaa.
Pelkäksi vitsinikkariksi Kuronen ei pässipaitaan tullut, vaan tavoitteena on ottaa johtavan pelaajan rooli hallitsevan mestismestarin kokoonpanossa.
— Olen monipuolinen yleispelaaja. Liike ja syöttötaito ovat vahvuuksiani, hän luettelee.

22-vuotias itähelsinkiläinen on nuoresta iästään huolimatta ennättänyt koluta kiekkokaukaloita eri puolilla Suomea ja yhden kauden ajan rapakon takanakin Oshawa Generalsissa ja Des Moines Buccaneersissa.
Mestistä hän on pelannut kolmella kaudella LeKissä ja Kiekko-Vantaassa. Vaikka meriittilistalla on 18-vuotiaiden MM-pronssi, A-nuorten ja C-nuorten SM-kulta sekä A-nuorten pronssi, niin liigapaikka ei ole vielä auennut.
Kuronen tietää syynkin siihen.
— Nuorempana olin enemmän ja vähemmän huoleton veikko. Vasta parin viime vuoden aikana olen oppinut ymmärtämään mistä tämä homma koostuu ja mitä ammattimaisuus vaatii, sanoo mies rehellisesti.
SaPKo on hänen mielestään hyvä paikka ottaa seuraava askel uralla.

Pelaajakavereissa on paljon pässipaitaa kantaneita pelimiehiä. Yksi heistä on Jonatan Tanus, jonka kanssa Jimi pelasi maajoukkueessa ja LeKissä.
— Jonskin kanssa juteltiin keväällä ja hän antoi hyvää palautetta joukkueesta ja koko seurasta. Niillä keskusteluilla oli vaikutusta siihen, että tänne tulin. Suositukset olivat vahvat.
Vastustajana Kuronen on pitänyt SaPKoa hyvin liikkuvana ja vauhdikasta sekä aktiivista jääkiekkoa pelaavana joukkueena.
Päävalmentaja Pasi Räsäsen valmennustyylistä Kuronen on kuullut hyvää.
— Hän on pelaajaläheinen valmentaja. Antaa pelata vahvuuksilla ja pyrkii tuomaan niitä enemmän esiin, numerolla 65 ensi kaudella pelaava Kuronen sanoo.

Jäälle SaPKo menee keskiviikkona ja Kuronen odottaa starttia innokkaana. Kesällä hän treenasi annetun ohjelman mukaan yksin Helsingissä.
Jääkiekkouran edistämisen lisäksi Kuronen haluaa saada päätökseen merkonomiopintonsa.
— Loppusuoralla ollaan ja maali häämöttää jo. Varmaan kauden jälkeen laitan homman lopullisesti pakettiin. Onhan tuota jo seitsemän vuotta väännettykin. Tosin vasta viimeiset puolitoista vuotta tosissaan.
Opiskelu on myös asia, jonka tärkeyden hän on oivaltanut vime vuosina.
Helsingissä, Raumalla ja Tampereella pelannut Jimi uskoo sopeutuvansa hyvin Savoon, vaikka onkin ainoa helsinkiläinen joukkueessa.
— Kaupungissa vaikuttaa olevan leppoisa ilmapiiri. Ihmiset ovat iloisia ja luulen, että tämä sopii minulle.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.