Savonlinnan seudun kuntosuunnistuskausi starttasi tiistaina kaupungin keskustan kaduilla

Olavin Rasti järjestää alkukesästä suunnistuskouluja sekä aikuisille että lapsille.

Timo Seppäläinen

Isä vielä empii, kun jälkikasvulla on suunta jo selvillä.
Isä vielä empii, kun jälkikasvulla on suunta jo selvillä.

Tästä se kausi taas alkaa, hihkaisi Virpi Kinnunen tiistai-iltana Savonlinnan uimahallin parkkipaikalla valmistautuessaan kevään ensimmäiseen kuntosuunnistukseen.

Rasteja etsittiin erinomaisessa säässä Savonniemen ja Piispanmäen väliseltä alueelta. Osanottajia saapui paikalle tasaisena virtana heti viiden jälkeen, vaikka virallinen starttiaika oli puoli kuudelta. Intoa taisi pitkän talven jälkeen olla purettavaksi asti.

— Tulostimme noin 90 karttaa ja se varmaan riittää, järjestelyissä touhunnut Olavin Rastin puheenjohtaja Minttu-Maija Repo arveli ennen lähtöä.
Kaikkiaan suunnistuskevään korkkasi 70 kuntosuunnistajaa.

Revon mukaan kuntorasteja järjestetään keväästä syksyyn hyväksi havaitulla sapluunalla eri puolilla Itä-Savoa. Olavin Rastin lisäksi järjestelyistä vastaavat Sulkavan Urheilijat ja Enonkosken Urheilijat.

— Muutamia erikoisuuksiakin on luvassa. Osanottajat pääsevät kokeilemaan viestisuunnistusta ja taitoharjoituksiakin pidetään.

Jos joku suunnittelee uuden harrastuksen aloittamista, niin Olavin Rastilla on siihen ratkaisu. Suunnistuskouluja järjestetään sekä aikuisille että lapsille. Molemmat alkavat toukokuussa. Aikuisten avaus on 3.5. Tanhuvaaran Urheiluopistolla ja lasten startti 7.5. Mertalan koululla.

— Viime keväänä jouduimme myymään aikuisten kouluun eioota, kun 20 paikkaa meni heti kättelyssä. Nyt olemme saaneet lisää ohjaajia, joten voimme ottaa enemmän osanottajia. Kannattaa kuitenkin olla nopea jos haluaa mukaan, Repo kannustaa.

Timo Seppäläinen

Niina Immosen (vas.) suunnistuskipinä roihahti isompaan liekkiin viime keväänä aikuisten suunnistuskoulussa. Iida Hämäläinen vetää lasten suunnistuskoulua ja Minttu-Maija Repo on Olavin Rastin puheenjohtaja.
Niina Immosen (vas.) suunnistuskipinä roihahti isompaan liekkiin viime keväänä aikuisten suunnistuskoulussa. Iida Hämäläinen vetää lasten suunnistuskoulua ja Minttu-Maija Repo on Olavin Rastin puheenjohtaja.

Kuntorasteille tiistaina osallistunut Niina Immonen oli yksi viime kevään suunnistuskoululaisista.

— Suunnistanut olin ainoastaan koulussa, mutta pari vuotta olin kypsytellyt lajin aloittamista. Kun näin ilmoituksen suunnistuskoulusta, niin oli aika muuttaa ajatukset teoiksi.

Innostus syttyi ja savonlinnalainen kiersi ahkerasti seudun kuntorastitapahtumia.
Taidot ovat kehittyneet sen verran nopeasti, että tulevana kesänä hän osallistuu jo Venlojen viestiin Olavin Rastin joukkueessa.

— Jos ei itselle aseta rimaa liian korkealle, niin hyvin voi lähteä kokeilemaan.

Immonen löytää suunnistuksesta useita hyviä puolia.

— On mukava liikkua luonnossa. Laji on myös erinomainen stressinpoistaja. Ajatukset saa nollattua kaikesta muusta kun ottaa kartan käteensä ja miettii reittivaihtoehtoja.

Lasten suunnistuskoulusta vastaavan Iida Hämäläisen mukaan suunnistus on hyvä tapa liikkua luonnossa varsinkin näin keväisin.

— Lapset oppivat hyödyllisiä arkipäivän taitoja, kuten kartan lukemista ja saavat suunnistuskoulusta hyvät eväät jatkaa harrastusta eteenpäin. Toiveissa tietysti on, että saisimme myös uusia jäseniä seuratoimintaan.

Lisätietoja kuntorasteista ja suunnistuskouluista osoitteesta: www.olavinrasti.net

Timo Seppäläinen

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.
Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Uusimmat uutiset