Antti Pulkkisen kaksi vaparimaalia johdatti STPS:n voittoon kauden avauksessa — "En muista, milloin olisi peli näyttänyt näin hyvältä ensimmäisillä kierroksilla"

STPS:n kausi alkoi vakuuttavalla kotivoitolla Lappeenrannan Virkystä lauantaina.

Soila Puurtinen

Antti Pulkkinen (vasemmalla) iski kaksi maalia vapaapotkuista kauden avausottelussa Virkyä vastaan.
Antti Pulkkinen (vasemmalla) iski kaksi maalia vapaapotkuista kauden avausottelussa Virkyä vastaan.

Kesämaa areenan kentältä poistui lauantaina iloisia savonlinnalaisia, kun STPS kaatoi Kaakon Kolmosen kauden avausottelussa Lappeenrannan Virkyn 5—2 (2—1).

Voitto irtosi vahvalla ja ennen kaikkea ehjällä pelillä. STPS hallitsi palloa varsinkin ensimmäisen puoliajalla. Se saikin myös joukkueen valmentajan Tuomas Silvennoisen kasvoille hymyn.

— Älyttömän hyvä peli meiltä. Kun pelattiin kymmenellä kymmentä vastaan olimme todella hyviä. Olemme paljon parempia kuin viime vuonna, hän kehui joukkojaan pelin päätyttyä.

Myös ottelussa kaksi maalia iskenyt konkaripuolustaja Antti Pulkkinen kehui omiensa otteita kauden avauksessa.

— En muista, milloin olisi peli näyttänyt näin hyvältä ensimmäisillä kierroksilla. Pakka pysyi hyvin tiiviinä ja puolustuslinja toimi muutamaa virhettä lukuunottamatta. Todella valmiin näköistä peliä, vaikka emme ole pelanneet kuin pari harjoituspeliä isolla kentällä, hän pohti puolestaan.

Kausi käynnistettiin suomalaisittain tutussa kesäsäässä eli vesisateessa. Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan säikähtänyt, vaan otti pelin heti haltuunsa.
Avausmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa, kun STPS:n keskikenttäpelaaja Jesse Jäppinen pääsi sijoittamaan komean nousunsa päätteeksi pallon Virkyn maaliin 16. peliminuutilla.

Lappeenrantalaiset nousivat tasoihin vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta ilo oli lyhytikäinen. Sateen kastelema pallo ei liimaantunut Virky-vahdin käsiin, ja Miika Kuntonen pääsi juhlimaan 2—1-maalia.

Soila Puurtinen

18294175.jpg

Ottelu ratkesi savonlinnalaisille toisen puoliajan alussa, sillä STPS iski kuuteen minuuttiin kolme maalia.

3—1-maali merkattiin Virkyn omaksi maaliksi, mutta kaksi seuraavaa syntyivät Pulkkisen jalasta vapaapotkuista.

Ensimmäinen syntyi noin kahdesta kymmenestä metristä kentän vasemmalta puoliskolta, kun Pulkkisen pommi kiersi lappeenrantalaisten muurin ja upposi aina maaliin saakka. Toinen syntyi puolestaan hetkeä myöhemmin oikealta reunalta saman tyyppisesti.

Soila Puurtinen

Sateen tauottua Kesämaa areenan lehtereille saapui reippaasti jalkapallon ystäviä.
Sateen tauottua Kesämaa areenan lehtereille saapui reippaasti jalkapallon ystäviä.

— Kyllähän ne aika keskelle menivät, mutta olivat tarpeeksi kovia ja se riitti, toppari naureskeli ottelun jälkeen.

Viidennen maalin jälkeen STPS menetti hieman otettaan pelinhallinnasta, ja Virky pääsi vielä kaventamaan tilanteeksi 5—2.

Kiri kuitenkin tyrehtyi nopeasti, ja voitto jäi kotijoukkueelle.

Soila Puurtinen

18294168.jpg

Avausottelussa nähtiin myös useita haavereita, kun muun muassa STPS:n Pulkkinen ja Valtteri Similä pelasivat lähes koko ottelun päät siteissä. Pahemmiltakaan loukkaantumisilta ei vältytty, kun savonlinnalaisten Miro-Ville Mäkinen loukkasi nilkkansa avauspuolikkaalla ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Soila Puurtinen

Valtteri Similän päähän aseteltiin siteitä jo avausjaksolla.
Valtteri Similän päähän aseteltiin siteitä jo avausjaksolla.

Heti pelin jälkeen ei ollut tiedossa, kuinka pitkään Mäkinen joutuu olemaan sivussa pelikentiltä.

STPS jatkaa kauttaan ensi lauantaina nousijajoukkue Union Plaanin vieraana Heinolassa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset