SaPKo oli Keuruulla taitavampi rankkareissa ja nappasi kaksi sarjapistettä – Täysi pistepotti lipesi näpeistä puoli minuuttia ennen täyttä aikaa

Matias Rauvola nautti Petmanin veljesten laadukkaasta tarjoilusta ja laukoi kaksi maalia. Hattutemppu jäi muutaman millin päähän.

Soila Puurtinen

Matias Rauvola on tehnyt tällä kaudella yhdeksän maalia ja kuuluu SaPKon luottomiehiin.
Matias Rauvola on tehnyt tällä kaudella yhdeksän maalia ja kuuluu SaPKon luottomiehiin.

Kolme pistettä oli tarjolla, mutta kahden pisteen kanssa joutui SaPKo lähtemään lauantaina kotimatkalle Keuruulta.

Isäntäjoukkue KeuPa HT tasoitti ottelun puoli minuuttia ennen loppusummeria, mutta voittolaukauskisassa SaPKo oli parempi. Näin loppulukemat 3–4 (1–0, 0–2, 2–1, 0–0) ja taistelu pudotuspelien kotiedusta jatkuu tasaisena.

– Paljon pitää meidän pystyä parantamaan omaa tekemistämme. Ei olla vielä sillä tasolla mitä kevään pelit vaativat. Mutta opetellaan, sanoi SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen ja oli tyytyväinen joukkueensa pelin paranemiseen perjantaisen Hermes-tappion jälkeen.

SaPKo-valmennus oli laittanut ketjuja hieman uuteen uskoon lauantaiksi. Matias Rauvolan siirtäminen Ville ja Mikko Petmanin rinnalle osoittautui oivalliseksi ratkaisuksi.

Kolmikko oli alati vaarallinen ja teki kaksi kaunista osumaa toisen erän alkuminuuteilla. Molemmat viimeisteli Rauvola veljesten napattua syöttöpisteet.

Rauvola oli lähellä puhdasta hattutemppua, mutta napakka laukaus kilahti KeuPa-maalin yläristikkoon.

– Tolppa sisään, tolppa ulos. Se on välillä sellaista. Ei vaan ollut tarpeeksi laadukas laukaus, mutta otetaan nuo kaksi maaliakin vastaan, "Rale" Rauvola sanoi.

Petmanien kanssa pelaaminen ei ollut uusi juttu Rauvolalle.

– Raumalla pelattiin muutama vuosi sitten Lukon A-junnuissa aika paljonkin kimpassa, joten pohjaa oli olemassa ja sitä kautta helppo lähteä pelaamaan. Kun pari vuotta on ollut tässä nyt väliä, niin täytyy sanoa, että pojat ovat kyllä menneet kovasti eteenpäin, kehui Rauvola Lappeenrannasta maailmalle lähtenyttä kaksikkoa, jolle povataan valoisaa tulevaisuutta jääkiekon parissa.

Rauvolan mukaan kaksi tehtyä maalia ja kaksi pistettäkin lämmittivät ainakin vähän.

– Kolmekin pistettä oli otettavissa ja tarjolla, joten vähän jäi harmittamaan. Meidän olisi pitänyt hoitaa loppu tyylikkäämmin.

Soila Puurtinen

Oskari Salminen pelasi jälleen SaPKon maalilla varmaotteisesti.
Oskari Salminen pelasi jälleen SaPKon maalilla varmaotteisesti.

Petmanit olivat viikonlopun kahdessa ottelussa SaPKon parhaimmistoa, mutta palaavat takaisin Raumalle ja liigapeleihin.

– Muiden tarttee nyt vaan nostaa tasoaan. Olemme tällä kaudella osoittaneet pystyvämme pelaamaan hyvällä tasolla, joten ei tämä nyt kahdesta miehestä ole kiinni, Rauvola sanoi.

Rauvola sanoi, että viikonloppu ei ollut sellainen mitä SaPKo lähti hakemaan.

– Tiedettiin, että Hermes tulee lujaa kun valmentaja on vaihtunut, mutta ei se käy selitykseksi sille, ettemme pystyneet heidän peliinsä vastaamaan. Tämän illan kaksi pistettä vähän piristivät, mutta parannettavaa vielä jäi, sanoi Rauvola, joka on yhden päässä kymmenen tehdyn maalin rajapyykistä.

Teemu Lämsälle viikonlopun vierasturnee oli hankala. Kokkolassa sentteri sai kaksi rangaistusta, jotka molemmat Hermes kuittasi maaleilla.

Keuruulla Lämsä huitoi itsensä jäähypenkille puolitoista minuuttia ennen loppua, eikä KeuPa jättänyt tarjottua ylivoimatilaisuutta hyödyntämättä.

Maalivahti Niko Parkkinen vedettiin vaihtoaitioon ja KeuPa myllytti kahden miehen ylivoimalla pelin tasoihin. Oskari Salminen venyi pari-kolme kertaa heittäytymällä kiekon tielle, mutta Patrik Siikasen ohjaus maalin edestä oli hänellekin liikaa.

Räsänen ei katsonut hyvällä keskialueella otettua rangaistusta.

–Turha jäähy, joita ei pitäisi ottaa. Keväällä tuollaisiin ei ole varaa, valmentaja muistutti.

Jatkoajalla paras paikka siunaantui Matias Lainiolle. SaPKon kolmannen maalin viimeistellyt Atte Karppinen vapautti pässipaitojen kultakypärän läpiajoon, mutta pitkä maaliton putki sai jatkoa.

SaPKolta rankkareita yrittivät ensin tuloksetta Even Myreng Kjellesvik ja Henri Keskilohko. Mikko Petman ja Atte Karppinen sen sijaan laittoivat kiekon varmasti verkkoon. Viidennessä parissa Lainio epäonnistui, mutta kun Janne Kettunenkin laukoi kiekon ohi maalin pääsi SaPKo nauttimaan kahdesta pisteestä.

KeuPalta Salmisen yllätti ainoastaan ensimmäisen mestisottelunsa pelannut Tommi Niskanen.

Keskiviikkona KeuPa pääsee yrittämään kauden ensimmäistä voittoaan SaPKosta, kun joukkueet ottavat yhteen Talvisalossa runkosarjan neljännessä keskinäisessä kohtaamisessa.

Näin pelattiin

KeuPa HT–SaPKo

1. erä: 15.15 1—0 Niki Huovinen (Janne Väyrynen, Sakari Turtiainen).

2. erä: 22.29 1–1 Matias Rauvola (Mikko Petman, Ville Petman), 25.54 1–2 Rauvola (V. Petman, M. Petman).

3. erä: 42.02 2–2 Aleksi Rutanen (Patrik Siikanen, Jani Siekkinen), 43.133–2 Atte Karppinen (Matias Lainio, Aleksi Varttinen), 59.33 YV, IM 3–3 Siikanen (Janne Kettunen, Joel Järvenpää).

Voittomaalikilpailu: 3–4 Atte Karppinen

Torjunnat: Niko Parkkinen KeuPa 11+7+16=34 (pois: 58.26–59.33), Oskari Salminen SaPKo 8+9+10=27.

Rangaistukset: KeuPa 3 x 2 min, SaPKo 3 x 2 min + 1 x 10 min (Teemu Lämsä).

Yleisöä: 331