Top Teamin seurajohdolla on ison ja vakavan palaverin paikka — Edustusjoukkue putosi ensimmäisen kerran 3-divisioonaan

Viime vuodet juniorivalmennukseen keskittynyt, seuran perustajiin kuuluva Mika Hietanen ei ollut yllättynyt putoamisesta. Hänen mukaansa toiminta on jo monen vuoden ajan ollut eräänlaista tekohengitystä ja kumisaappaiden tyhjentämistä.

Tuija Pauhu

Top Teamissa tapahtui sukupolvenvaihdos ja joukkue uusiutui tälle kaudelle rajusti. Rahkeet eivät riittäneet pitämään seuraa salibandyn 2-divisioonassa.
Top Teamissa tapahtui sukupolvenvaihdos ja joukkue uusiutui tälle kaudelle rajusti. Rahkeet eivät riittäneet pitämään seuraa salibandyn 2-divisioonassa.

Top Teamin perustajajäseniin kuuluva Mika Hietanen seurasi netin välityksellä Top Teamin kuolemanpeliä salibandyn 2-divisioonan karsinnassa.

— Toisella silmällä vilkuilin Kaisan (Mäkäräinen) kisaa ja toisella Top Teamin peliä.

Facebookin live-lähetystä seurasi muitakin Top Teamin takavuosien kovia pelimiehiä. Muun muassa Olli Suomalainen, Antti Matikainen, Kimmo Höglund ja Vesa Pölönen.

Lähetys Kouvolasta ei päättynyt savonlinnalaisten kannalta onnellisesti, sillä Korian Klubi voitti ratkaisevan kolmannen ottelun maalein 9—4 ja pääsi aloittamaan villit nousujuhlat.

Top Teamin kohtalona sen sijaan on hakea uutta nousua 3-divisioonasta. Sillä sarjatasolla savonlinnalainen edustustason salibandy ei ole hetkeen ollutkaan.

— Kun seura 1992 perustettiin ja lähdimme nelosesta tai vitosesta liikkeelle, niin nousimme vuosittain ylöspäin sarjaporras kerrallaan. Hissiliikettä on vuosien varrella tehty 1-divarin ja 2-divarin välillä, mutta kolmoseen ei tätä ennen ole tiputtu. Surullistahan tämä tietysti on, mutta tulos ei valehtele, Hietanen sanoo.

Viime vuodet juniorivalmennukseen keskittynyt seuraveteraani ei sano yllättyneensä putoamisesta, vaikka ei edustusjoukkueen toiminnassa ole mukana ollutkaan.

— Sivusta seuranneena edustuksen toiminta on jo monen vuoden ajan ollut eräänlaista tekohengitystä ja kumisaappaiden tyhjentämistä. Isoja linjauksia tulevaisuuden suhteen seurajohdon on nyt viimeistään tehtävä, Hietanen sanoo.

Lajikulttuuri kaupungissa on Hietasen mukaan muuttunut rajusti hänen ja muiden entisten toppilaisten ajoista.

— 90-luvulla me olimme vahva perhe. Hallilla oltiin yöt ja päivät. Hyviä pelaajia kaupungissa on, mutta he pelaavat alasarjoissa. Ketä sitten kiinnostaa nykyisin harjoitella ja minkä verran.

Hietasen mukaan Top Teamissa ollaan isojen asioiden äärellä ja lähitulevaisuus näyttää suunnan mihin seura on menossa. OKL:n lähtö on tekijä, mikä ei ainakaan helpota tulevaisuuden rakentamista.

— Alusta asti ollaan menty samalla nimellä, mikä ei ole suomalaisessa salibandyssa mikään itsestäänselvyys. Toivotaan, että tarina jatkuu.

Pelin jälkeen Kouvolassa puhelimeen vastasi uupuneen oloinen Top Teamin pelaajavalmentaja.

— Mieli on maassa ja takana elämäni pisin vuosi. Pisaraakaan ei tankkiin jäänyt bensaa, Viljam Partanen huokasi.

Hartiavoimin seuran eteen töitä tehnyt Partanen sanoo, että nykyisessä tilanteessa putoaminen oli seuralle parempi asia kuin sarjapaikan säilyttäminen.

— Edustusjoukkueen kasaaminen tulee olemaan erittäin vaikea tehtävä. Minä en ole enää sitä pakettia kasaamassa, mutta toivottavasti löytyy muita puuhamiehiä, Joensuuhun OKL:n lakkauttamisen vuoksi muuttava Partanen sanoo.

Hän luettelee toistakymmentä nykyjoukkueen pelaajaa, jotka syystä tai toisesta eivät enää jatka pelaamista Top Teamissa.

— Se oli jo tiedossa kauden aikana. Mutta 3-divarissa pelaaminen on edullisempaa, kun sarja pelataan turnausmuotoisena, joten toivoa jatkon suhteen on.