Pekka Linden: SaPKo on viime vuosina ottanut aimo harppauksen ammattimaiseen suuntaan

Parhaaksi palkinnokseen SaPKon joukkueenjohtajan tehtävät jättävä Linden nimeää pelaajilta saadun palautteen.

Kalle Konsti oli yksi Pekka Lindenin SaPKo-uran isoista pelaajapersoonista. Kuvassa maalitykki laittaa nimensä sopimuspaperiin toukokuussa 2010.
Kalle Konsti oli yksi Pekka Lindenin SaPKo-uran isoista pelaajapersoonista. Kuvassa maalitykki laittaa nimensä sopimuspaperiin toukokuussa 2010.

Yhdeksän vuotta ansiokasta työtä SaPKon joukkueenjohtajana tehneen Pekka Lindenin mukaan päätös vetäytymisestä kypsyi juhannusviikolla.
— Kyllä minun osaltani päivittäinen operatiivinen toiminta SaPKossa on tällä erää tiensä päässä. Vähän harmittaa, mutta toisaalta myös helpottaa.
Linden sanoo jo keväällä käyneensä jaakobinpainia jatkonsa suhteen.
— Reissaaminen kahden paikkakunnan välillä alkoi käydä turhan raskaaksi, Tuusulassa asuva Linden perusteli ratkaisuaan.
Linden sanoo, että seuran on hyvä uudistua organisaationkin osalta aika ajoin.
Teittisen Pete oli jo viime kaudella mukana opettelemassa ja hänelle on käsittääkseni luvassa apua. Itsekin annan tarvittaessa apua jos kysytään.
Yhdeksän vuotta jääkiekkojoukkueen taustalla on pitkä aika.
— Paljon on tullut ystäviä ja tuttuja pelaajia vuosien aikana. SaPKo on näinä vuosina ottanut aimo harppauksen eteenpäin. Toiminta on muuttunut koko ajan ammattimaisemmaksi. Ilman tuota kehitystä viime vuoden mestaruus ei olisi ollut mahdollista, Linden sanoo ja vakuuttaa, että historiallisella voitolla ei ollut mitään tekemistä hänen päätöksensä kanssa.
— Joku voi tietenkin ajatella, että nyt sillä nousi neste päähän. Niin ei kuitenkaan käynyt. Oma ego pitää näissä hommissa siirtää syrjään ja joukkueenjohtajan pitää seisoa etulinjassa, Linden sanoo.
Hienoja hetkiä mahtuu yhdeksään vuoteen paljon.
— Valmentajien kanssa on monta yötä vietetty bussissa istuen ja kaikenlaisista asioista jutellen. Joukkueen yhteishenki ja pukukoppielämä ovat myös ainutlaatuisia kokemuksia.
Pelaajista Linden nostaa esiin Mikko Nuutisen, Simon Nielsenin, Tuomas Muhosen, Kalle Konstin ja Joonas Hyttisen nimet.
Vladimir Machuldan voi myös nostaa esiin. Hänellä oli iso rooli, että säilyimme sarjassa keväällä 2009.
Parhaaksi palkinnokseen Linden nimeää pelaajilta saadun palautteen.
— Se voi tulla yllättäen ja jopa vuoden tai kahden päästä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.