IFK Marienhamn voitti päätöskierroksen ottelunsa — Veikkausliigan mestaruus ensimmäistä kertaa Ahvenanmaalle

Ahvenanmaalla juhlitaan historiallista jalkapallomestaruutta. IFK Marienhamn varmisti mestaruutensa kotivoitolla.

IFK Marienhamn on Veikkausliigan mestari kaudella 2016. Ahvenanmaalaiset varmistivat mestaruuden kukistettuaan päätöskierroksella Tampereen Ilveksen maalein 2—1.

Kultajuhlia oli Maarianhaminassa todistamassa 4335 katsojaa.

Toiseksi Veikkausliigassa sijoittui HJK ja kolmanneksi tasapelin helsinkiläisten kanssa päätöskierroksella pelannut SJK.

IFK Marienhamn sai kotiotteluunsa unelma-alun ja siirtyi Ilvestä vastaan johtoon vain vajaan minuutin pelin jälkeen. Maalin puski kulmapotkusta puolustaja Bobbie Friberg José da Cruz.

IFK oli ensimmäisillä minuuteilla toistamiseen lähellä maalintekoa, kun hyökkääjä Aleksei Kangaskolkan pusku päätyi vapaapotkun jälkeen ylärimaan.

23. minuutilla Tuure Siira tasoitti pelin ammuttuaan IFK-maalivahti Walter Viitalan torjunnasta seuranneen paluupallon oikealta voimalla takayläkulmaan.

Maarianhaminan Aleksei Kangaskolkan laukaus päätyi toisen jakson alkuhetkillä tolppaan, ja 74. minuutilla IFK siirtyi 2–1-johtoon, kun Diego Assis jatkoi pallon maaliin Dever Orgellin maalin eteen antamasta loistavasta syötöstä.

Maarianhaminalaiset johtivat sarjaa ennen päätöskierrosta 58 pisteellä. Maarianhaminalaisten perässä olivat pisteen päässä HJK ja kaksi pistettä IFK:ta perässä ollut SJK.

HJK—SJK päättyi maalittomaan tasapeliin.

Lue juttu Helsingin Sanomien sivuilta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.