Sarjakärjestä ei ollut vastusta SaPKolle — Pässit iskivät viidesti KeuPan verkkoon

SaPKo voitti sarjakärki KeuPan lauantaina kotihallissaan vakuuttavalla esityksellä.

Soila Puurtinen

Jimi Kuronen teki tehot 1+1 voitokkaassa ottleussa KeuPaa vastaan.
Jimi Kuronen teki tehot 1+1 voitokkaassa ottleussa KeuPaa vastaan.

SaPKo otti lauantai-iltana arvokkaan päänahan, kun se kaatoi Talvisalon Mediatili Areenalla sarjakärki KeuPan tyylikkäästi 5—1.

Ottelu oli tiukkaa puolustuspelaamista, ja laadukkaat maalipaikat olivat molemmissa päädyissä harvassa. Perjantaina huilannut SaPKo oli pelissä terävämpi omissa paikoissaan, kun taas edellisenä päivänä kotonaan Ketterälle murskaluvuin 3—7 hävinneen KeuPan peli oli tahmeaa.

— Pelasimme hyvän 60-minuuttisen. Tai ainakin viimeiset 20 minuuttia oli laadukasta pelaamista johtoasemassa, ja se oli sitä, mihin olemme painottaneet. Sitä osa-aluetta saimme paremmaksi, SaPKon valmentaja Pasi Räsänen totesi tyytyväisenä ottelun jälkeen.

Kokonaisuutena SaPKo-valmentaja oli erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

— Kaikki täyttivät tänään paikkansa. Tästä on hyvä jatkaa kärjen metsästystä.

KeuPan valmentaja Mikko Heiskanen myönsi kotijoukkueen lauantaina paremmaksi.

— Onnittelut SaPKolle, se oli tänään parempi. Viidellä viittä vastaan pelaamisessa pystyimme haastamaan kaveria. Tietysti kolmas peli tähän viikkoon, mutta olisi pitänyt pystyä vielä enemmän puristamaan.

Heiskanen kehui erityisesti SaPKon maalivahti Roope Urpolahtea.

— Upi oli loistava kaverin maalilla tänään. Meillä jäi vain kaikki tänään vähän vaiheeseen.

Soila Puurtinen

Kerimäen mieslaulajat esiintyivät illan kamppailussa.

SaPKo iski paikoistaan

Kotijoukkueella maalinteon aloitti avauserässä Toni Henttonen. Toisessa erässä Jimi Kurosen terävä laukaus upposi ohi KeuPa-vahti Samuli Tervon.

SaPKo hävitti otteen pelistä toisen maalin jälkeen, mutta KeuPa ei saanut Miro-Pekka Saarelaisen kavennusosumaa parempaa otetta pelistä. Sen sijaan Kalle Saramäki pääsi iskemään SaPKon illan neljännen vielä ennen kolmatta erää.

Viimeistään Kasper Elon yksilösuoritus päätöserässä ratkaisi ottelun. Elo oli hukannut erässä jo aiemmin yhden avopaikan, mutta oman nousunsa jälkeen hyökkääjä ei enää erehtynyt, vaan tyrkkäsi kiekon ohi Tervon.

Loppulukemat 5—1:een viimeisteli Niklas Salo tyylikkään ylivoimakuvion päätteeksi.

Viisikkopelaaminen ja työmäärä voiton avaimet

Yhden maalin ja yhden syöttöpisteen KeuPa-ottelussa napanneen SaPKo-puolustaja Kurosen mukaan SaPKo oli voitokkaassa ottelussa edellä varsinkin viisikkopelaamisessa sekä työmäärässä.

— Alku oli meiltä ihan ok. Vähän oli huolimattomuutta syöttöjen kanssa, mutta tulos oli erässä kuitenkin hyvä. Toisessa kaveri nosti puolestaan karvaustaan ja jäimme paineen alle. Onneksi kolmanteen erään pystyimme jälleen kokoamaan rivimme ja pelasimmekin sen mallikkaasti, puolustaja kertasi ottelun.

Kuronen on noussut kevätpuolella esiin hyökkäyspään tehoillaan, mutta puolustaja ei ole vielä tyytyväinen tasoonsa.

– Nyt on ollut hyvä jakso meneillään, mutta fakta on, että tason pitää vielä nousta, kun kevään pelit alkavat.

SaPKo pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun joukkue matkaa napapiirille RoKin vieraaksi.

Soila Puurtinen

SaPKon maalilla Roope Urpolahdelle merkattiin 26 torjuntaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.